m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Monday / December 4.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHZVIZDIĆ SA ŠEFOM DELEGACIJE EU U BIH  

ZVIZDIĆ SA ŠEFOM DELEGACIJE EU U BIH  

Сарајево/Sarajevo, 24. 01. 2023. godine

 

PREDSJEDAVAJUĆI PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH DR. DENIS ZVIZDIĆ SASTAO SE SA ŠEFOM DELEGACIJE EU U BIH

 

“Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u BiH Johannom Sattlerom. Razgovarali su o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i o sutrašnjem imenovanju Vijeća ministara BiH. Dr. Zvizdić je rekao da je Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH dala preporuku za imenovanje Vijeća ministara i to velikom većinom glasova, što je svakako pozitivan signal uoči sutrašnje sjednice Predstavničkog doma.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je Bosni i Hercegovini dodijeljen kandidatski status, zahvalio se Sattleru na podršci i rekao da je Delegacija EU uvijek bila partner vlastima u BiH.

Šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini Johann Sattler je rekao da su EU i Bosna i Hercegovina vrlo bliski partneri i da Unija želi da Bosna i Hercegovina bude dio evropske porodice. Poručio je da u narednom periodu treba raditi na ispunjavanju uvjeta kako bi Bosna i Hercegovina što prije postala članica EU.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Sattler izrazili su uvjerenje da će BiH ostati čvrsto na putu evropskih integracija.” (kraj)

Sektor za odnose s javnošću

Komentari