m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraZbog snijega koji pada u sjevernim predjelima saobraća se usporeno po mokrim i klizavim kolovozima

Zbog snijega koji pada u sjevernim predjelima saobraća se usporeno po mokrim i klizavim kolovozima

AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE

07.03.2022.godine

Zbog snijega koji pada u sjevernim predjelima saobraća se usporeno po mokrim i klizavim kolovozima a mogući su nailasci na poledicu.Kišu bilježimo u nižim predjelima.Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na povećanu opasnost od odrona.Savjetujemo opreznu vožnju prilagodjenu uslovima i stanju na putu.

U vremenskom periodu od 15 .11.2021 godine do 01.04 2022. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.
Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

.
Zbog snijega saobracaj prema granicnom prelazu Kula obustavljen je za sve kategorije vozila.

Od 01.03.2022 do 10.03.2022god,na magistralnom putu M-5 Rožaje-Špiljani zbog izvodjenja radova u tunelima u sklopu rekonstrukcije puta dolaziće do povremenih obustava saobraćaja ne dužih od 15 minuta.
.
Na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica u toku je rekonstrukcija puta, a  saobraćaj se na mjestu izvodjenja radova obavlja jednom trakom naizmjenično,  mogući su i povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Zbog izvodjenja radova na mag.putu M-3  dionica Danilovgrad-Podgorica, potez Podgorica-Komanski most izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

U toku su radovi na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Obavještenje za sve učesnike u saobraćaju,a naročito vozače da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvodjenja radova.Jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

Saobraćaj je na  putevima van gradskih sredina umjerenog intenziteta.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 11  saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba nažalost poginula,3 osobe su zadobile teže a 5 osoba lakše povrede.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je gradjanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.

Komentari