m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraVremenske prilike su uglavnom povoljne,a frekvencija saobraćaja umjerena

Vremenske prilike su uglavnom povoljne,a frekvencija saobraćaja umjerena

AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE

28.03.2022.godine     06.00 sati

Vremenske prilike su uglavnom povoljne,a frekvencija saobraćaja umjerena.Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije  odrone.Vozačima savjetujemo da voze oprezno i u potpunosti poštuju postavljenu saobraćajnu  signalizaciju.

U vremenskom periodu od 15 .11.2021 godine do 01.04 2022. godine upotreba pneumatika
za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.
Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na putevima gdje se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja.

Do 11.04.2022 godine  na magistralnom putu M-5 Rožaje-Špiljani zbog izvodjenja radova u tunelima u sklopu rekonstrukcije puta dolaziće do povremenih obustava saobraćaja ne dužih od 15 minuta.
.
Na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica u toku je rekonstrukcija puta, a  saobraćaj se na mjestu izvodjenja radova obavlja jednom trakom naizmjenično,  mogući su i povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

U periodu od 28.03.2022 godine do 28.04.2022 godine zbog izvodjenja radova na sanaciji klizista na mag.putu M-3 dionica Šćepan Polje-Nikšić promijeniće se režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.
.

Radi se na rekonstrukciji regionalnog puta R-1 dionica Mojkovacka ulica,odobrava se  promjena rezima saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni,kao i povremeni prekidi saobracaja ne duze od 15 minuta.

Do 15.04.2022 u toku su radovi na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

.

Obavještenje za sve učesnike u saobraćaju,a naročito vozače da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvodjenja radova.Jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe nazalost poginule 2 osobe zadobile teze i 14 osoba je  zadobilo  lakše povrede.
Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je gradjanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.

Komentari