m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraVraneš Grujičić u Barskom uglu ukazala na značaj medicine rada kao preventivne djelatnosti

Vraneš Grujičić u Barskom uglu ukazala na značaj medicine rada kao preventivne djelatnosti

Vraneš Grujičić u Barskom uglu ukazala na značaj medicine rada kao preventivne djelatnosti

U nastavku serijala Barski ugao, koji organizuje barski odbor Građanskog pokreta URA, gost je bila primarijus dr Milenka Vraneš Grujičić, specijalista opšte prakse, medicine rada i pomorske medicine.

U razgovoru sa Darkom Pekićem ona je ukazala na značaj medicine rada kao preventivne djelatnosti čiji je glavni zadatak održavanje i unaprijeđenje zdravlja zaposlenih te što duže očuvanje radne sposobnosti. Kao neko ko duži niz godina brine o zdravlju pomoraca dr Vraneš Grujičić je istakla značaj podrške cjelokupnog društva profesiji koja je od izuzetnog značaja za Bar.

,,Pomorci su vrlo ranjiva kategorija. Život na moru je sasvim drugačiji od života na kopnu, treba razumijeti da oni sve svoje kapacitete, i fizičke i psihičke, istroše tokom boravka na moru stoga pomorcima treba makar mjesec dana da bi se privikli na uslove na kopnu. Mi kao društvo, porodica, moramo da napravimo dodatne napore da bi zaštitili tu društvenu kategoriju”, saopštila je Vraneš Grujičić.

Konstatovano je i da su građani Bara, posebno djeca i penzioneri, nedovoljno fizički aktivni što utiče na zdravstveno stanje ali i zadovoljstvo životom iako Bar ima sve predispozicije za aktivan društveni život.

MEDIJSKI TIM
URA

Komentari