m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraURA: Raduje nas otvaranje Miločerskog parka i Svetog Stefana, građani opet pobijedili

URA: Raduje nas otvaranje Miločerskog parka i Svetog Stefana, građani opet pobijedili

Pozdravljamo odluku Arbitražnog suda u Londonu koji je juče proglasio zabranu postavljanja privremenih objekata sa kojima bi se onemogućavao slobodan prolaz kroz Miločerski park. Uvjereni smo da će ovakav tretman jednog od najvrednijih turističkih dragulja Crne Gore biti i u najboljem interesu i samog zakupca i njegovog dugoročno uspješnijeg poslovanja. Ono svakako mora počivati i na osnovama uvažavanja ukupnih ambijentalnih i komunikacionih osobenosti ovog prostora.

Ovim potezom zakupcu Adriatic properties-u je jasno stavljeno na znanje da ukoliko hoće da posluju u našoj zemlji onda ne mogu biti iznad države i njenih zakona.

Radujemo se što će Miločerski park i Sveti Stefan ove sezone biti otvoreni za sve građane Crne Gore ali i sve turiste iz cijelog svijeta. Radujemo se i izvjesnom otvaranju hotela Sveti Stefan u ovoj turističkoj sezoni jer bi u suprotnom zakupac prekršio ugovor sa državom i rizikovao njegov raskid.

Podsjećamo da je URA brižljivo vodila računa o prirodnom bogatstvu ovog turističkog bisera na našoj obali te u par navrata dizala glas kako sa lokalnog tako i sa državnog nivoa u cilju sprečavanja njegove devastacije.

MEDIJSKI TIM

URA

Komentari