m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraURA predala inicijativu za vraćanje ulice Petra Matovća na Zabjelu

URA predala inicijativu za vraćanje ulice Petra Matovća na Zabjelu

URA predala inicijativu za vraćanje ulice Petra Matovća na Zabjelu

Podgorička URA danas je i formalno predala inicijativu Skupštini Glavnog grada i nadležnom Savjetu za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova za promjenom naziva dijela ulice Kralja Nikole u ulicu Petra Matovića, po uzoru na nekadašnji višedecenijski naziv te ulice.
U svojoj Inicijativi, koju potpisuje predsjednik odborničkog kluba Luka Rakčević, URA predlaže da se dio ulice Kralja Nikole od ugla sa ulicom Bracana Bracanovića, pa sve do ugla sa ulicom Vojislavljevića – u dužini oko 1,3 kilometra, preimenuje u ulicu Petra Matovića.
“U pitanju je odgovoran odnos prema apelu velikog broja građana/ki koji žive u pomenutoj ulici, a koji mjesecima traže od Glavnog grada da preimenuje dio ulice Kralja Nikole i vrati joj nekadašnji naziv. Vjerujemo da će i Savjet, kao i Skupština Glavnog grada, imati dovoljno širine da uvaže i prihvate ovakvu inicijativu, kako bi zadovoljili jasnu želju mještana i mještanki Zabjela”, ukazali su u pokretu URA.
Shodno zakonskoj proceduri, o inicijativi koju je podnijela podgorička URA prvo će se izjasniti Savjet, nakon čega je potrebno pribaviti saglasnost mjesne zajednice Zabjelo, nadležnoj za dio grada u kome se nalazi pomenuta ulica.
Inicijativom URA predviđeno je da Ulica Kralja Nikole nastavi da postoji i to od bulevara Sv. Petra Cetinjskog, sve do današnje Trgovinske škole i ulice Bracana Bracanovića.
U decembru prošle godine, starosjedioci Pobrežja i Zabjela su uputili molbu Glavnom gradu kojom traže da se dijelu Ulice Kralja Nikole vrati stari naziv Ulica Petra Matovića, koji je stajao do preimenovanja ulice 2004. godine, međutim ni Glavni grad, niti gradonačelnik Vuković nisu odgovorili na navedeni zahtjev.
Ilustracija:URA

Komentari