m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraURA: Novinari branik demokratskog društva, svaki napad na njih napad je na demokratiju

URA: Novinari branik demokratskog društva, svaki napad na njih napad je na demokratiju

URA: Novinari branik demokratskog društva, svaki napad na njih napad je na demokratiju

 ,,U demokratskoj i evropskoj Crnoj Gori kakvoj težimo ne smije biti mjesta napadima na novinare i slobodnu riječ, a posljednjih dana svjedočimo sve češćim prijetnjama i verbalnim napadima na pojedine medijske kuće”, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Kako su istakli iz te partije, novinari su branik demokratskog društva i kao takvima mora im biti obezbijeđen rad u adekvatnim uslovima. ,,Novinari moraju biti zaštićeni i ohrabreni da potpuno slobodno obavljaju svoj posao, a do takvog radnog ambijenta dolazi se isključivo promjenom društvene svijesti i osuđivanjem bilo kakve afirmacije napada na neistomišljenike, kao i efikasnim odgovorom nadležnih institucija i procesuiranjem počinioca”, naveli su iz URE.

Iz te partije su još napomenuli da i se praksa stvaranja medijskog mraka i ekstremnog medijskog polariteta mora mijenjati. ,,Ni to ne doprinosi stvaranju civilizovanog i osviješćenog društva, naprotiv, urušava osnovne građanske postulate. Građanska država njeguje slobodne medije, štiti njihovo pravo na nepristrasnu riječ i afirmiše proizvod objektivnog novinarskog izvještavanja”, zaključili su iz URE. 

Komentari