m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraU većem dijelu zemlje saobraća se bez vanrednih ograničenja

U većem dijelu zemlje saobraća se bez vanrednih ograničenja

AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE

11.03.2022.godine     06.00 sati

U većem dijelu zemlje saobraća se bez vanrednih ograničenja.Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na učestale odrone,dok u višim predjelima i preko planinskih prevoja upozoravamo na mjestimičnu poledicu.Neophodna je  oprezna vožnja prilagodjena uslovima i stanju na putu.

U vremenskom periodu od 15 .11.2021 godine do 01.04 2022. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.
Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Prema granicnom prelazu Kula prolaze samo  putnička vozila,a za ostale kategorije je saobraćaj obustavljen.

Na magistralnom putu M-5 Rožaje-Špiljani zbog izvodjenja radova u tunelima u sklopu rekonstrukcije puta dolaziće do povremenih obustava saobraćaja ne dužih od 15 minuta.
.
Na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica u toku je rekonstrukcija puta, a  saobraćaj se na mjestu izvodjenja radova obavlja jednom trakom naizmjenično,  mogući su i povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Zbog izvodjenja radova na mag.putu M-3  dionica Danilovgrad-Podgorica, potez Podgorica-Komanski most izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Privremeno se od 11.03.2022god. do zavrsetka radova ,zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-1 dionica Mojkovacka ulica,odobrava promjena rezima saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni,kao i povremene prekide saobracaja ne duze od 15 minuta.

U toku su radovi na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Obavještenje za sve učesnike u saobraćaju,a naročito vozače da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvodjenja radova.Jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

Saobraćaj je na  putevima van gradskih sredina umjerenog intenziteta.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lake povede.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je gradjanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.

Komentari