m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHSAŠA MAGAZINOVIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA KOMITETA ZA ODRŽIVI RAZVOJ GCTP

SAŠA MAGAZINOVIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA KOMITETA ZA ODRŽIVI RAZVOJ GCTP

Сарајево/Sarajevo 26.03.2022. godine

 

PREDSJEDAVAJUĆI KLUBA POSLANIKA SDP-A U PREDSTAVNIČKOM DOMU SAŠA MAGAZINOVIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA KOMITETA ZA ODRŽIVI RAZVOJ GCTP

 

Predsjedavajući Kluba poslanika SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović izabran je na poziciju predsjednika Komiteta za održivi razvoj Globalnog vijeća za mir i toleranciju (GCTP), čiji članovi su poslanici parlamenata i aktivisti iz cijelog svijeta. Ovim izborom Magazinović je postao član Biroa, rukovodne strukture ove respektabilne globalne organizacije čija je misija rad na širenju kulture tolerancije u cilju rješavanja pitanja savremenog svjetskog mira.

 

Predsjednik GCTP-a Ahmed bin Mohammed Al Jarwan zaželio je Magazinoviću sreću u budućem radu na poziciji predsjednika Komiteta i dobrodošlicu u Biro, istaknuvši svoju spremnost da GCTP u narednom periodu kroz svoje aktivnosti bude prisutan i na Balkanu. On je pozvao Magazinovića da se obrati na Plenarnoj sjednici GCTP-a, koja će se održati u Parlamentu Ujedinjenih Arapskih Emirata u Abu Dhabiu.

Zahvalivši se na povjerenju Magazinović je istaknuo svoju spremnost da zajedno sa kolegama iz cijelog svijeta aktivno radi na na promociji vrijednosti tolerancije i širenja kulture mira, te borbi protiv diskriminacije, rasizma i ekstremizma. S obzirom na to da su izazovi s kojima se suočava svjetski mir opasniji nego ikad, napori vlada bez sumnje moraju biti nadopunjeni nevladinim djelovanjem svjesni da su nevladine organizacije postale među najmoćnijim sredstvima za prave promjene na terenu u našem vremenu, rečeno je tokom ovog susreta.

 

Saša Magazinović boravi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje učestvuje u sastancima Biroa i kometiteta GCTP u Dubaiu, nekon čega će prisustvovati Plenarnoj sesiji ove globalne organizacije u Abu Dhabiu. Magazinović će, na poziv ministra za toleranciju i koegzistenciju Ujedinjenih Arapskih Emirata Sheikh Nahyana bin Mubarek Al Nahyana, posjetiti Expo Dubai, te učestvovati u programu posebno kreiranom za ovu priliku. (kraj)

Sektor za odnose s javnošću

Komentari