m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Monday / December 4.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE

SAOPŠTENJE

Nikšić, 14.05.2021. godine

SAOPŠTENJE

Danas se Predsjednik Opštine, g-din Marko Kovačević, sastao sa predstavnicima Sindikalne organizacije Željezare Tos Čelik Nikšić. Zahvaljujući na brzo upriličenom sastanku, sindikalci su upoznali Predsjednika sa trenutnom situacijom u fabrici i sa činjenicom da su radnici od 4. maja na plaćenom odsustvu, sa primanjima u iznosu od 90% zarade. Takođe, saopštili su da od vlasnika fabrike nemaju informacije o tome kada će početi proizvodnja i kakva će biti sudbina 270 zaposlenih.

Predsjednik Kovačević je, ističući svoju zabrinutost za dalji razvoj situacije u fabrici, kao i sami status radnika, naglasio, da će u njemu i lokalnoj upravi imati partnere za traženje rješenja i ponovno pokretanje proizvodnje u Željezari, koja je između ostalog i simbol našeg grada.

Saopštavajući da rješavanje ovog problema prevazilazi okvire nadležnosti lokalne uprave,  Predsjednik je istakao da će svakako u komunikaciji sa Vladom Crne Gore i nadležnim ministarstvima učiniti sve kako bi se zaštitili interesi fabrike, zaposlenih, a samim tim i Opštine Nikšić i prihvatio poziv da prisustvuje sastanku Sindikata sa predstavnicima Vlade Crne Gore, Skupštine i EPCG.

Komentari