m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE ZA JAVNOST “NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI!”

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST “NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI!”

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST “NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI!”
 
NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI!
 
Osnovna pretpostavka svima poznatog kataloga groteski koji se odaziva na ime DPS jeste da su građani potpuno lišeni sjećanja i inteligencije, pa i dalje pokušavaju nastupiti iz zamišljene uloge nekoga ko ima moralnog osnova da drugima drži lekcije.
Ali, od tog vašara kriminalnih djelatnosti i zloupotreba predvođenog moralnom gromadom čije je auto na pješačkom prelazu „napala” djevojčica, ništa se osim laži i pokušaja obmana i ne očekuje.I baš u danu kada Demokrate javnosti prezentuju suštinu njihovog „patriotizma” izraženog stotinama hiljada eura za otpremnine njihovih funkcionera koji od zdravih preduzeća po pravilu prave gubitaše, oni nalaze za shodno da kritikuju Stevana Katića i njegov učinak.

Baš u danu kada je obzanjeno da naši direktori, poput Nikole Rovčanina iz EPCG i Vladimira Čađenovića iz CEDIS-a, iz svojih ugovora o radu izacuju klauzule o otpremninama jer se radi za narod, a narodni novac poštuje vi se usuđujete pomenuti Stevana Katića?

Onog Steva Katića koji u prethodne četiri godine nije uzeo niti jedan jedini euro za dnevnice, iako su mu po zakonu pripadale?

Onog Steva Katića koji je sa svojim timom i u saradnji sa Vladom Crne Gore oslobodio Herceg Novi vaših rampi i okova, čineći sve što može da spasi i nadoknadi ono što je vaša suluda politika uradila novskom turizmu i ugostiteljstvu?

Onog Steva Katića koji je sa svojim timom završio 200 projekata, a od ponedjeljka ujutro kao novi-stari gradonačelnik kreće u još 300, koji će biti i veći i skuplji jer će Herceg Novi konačno, nakon decenija vaše osvete za nepokornost, imati podršku Vlade?

Zaista treba biti fantstično nemoralan da bi se iz vaše pozicije usudilo kritikovati aktuelnu i buduću novsku vlast. Ali da vas tako pune „sjajnih ideja” još jednom pitamo, šta bi sa velikim novskim firmama, koje su gradile generacije a nad kojima ste imali vlast?

Sjećate li se HTP Boke?
Koliko je Novljanki i Novljana ona zapošljavala, dok je niste prodali uništitelju novskog turizma, da joj stavi katance i u ruševine pretvori hotele koji su nekada dočekivali goste sa svake strane svijeta, i hranili mnoge novske porodice?

Sjećate li se giganta Prvoborca?
Pitate li se za sudbine tih radnika koje ste ostavili bez posla i rastjerali po svijetu, a njihovu „kuću” ugasili?

Sjećate li se Jadranskog brodogradilišta?
Da li ikad pomislite na sav taj trud i rad bijeljanskih pregaoca, predvođenih braćom Todorović, koji su iz ničega, samo snagom i znanjem bokeljskih pomoraca stvorili privrednog giganta?
Da li ikad pomislite zašto dokovi bokeških borodogradilišta danas valjaju Nijemcima, Holanđanima, Turcima i Letoncima, a nama nisu valjali?
Koliko su se vaši veliki „stručnjaci” ugradili u tu suludu odluku kojom se ugasila jedna velika, kompleksna i u bokeškoj tradiciji duboko utkana industrija?
Ali vaš sitni, trgovački mentalitet ne razumije da takve stvari nisu piljara pa da se mogu jedan dan zatvoriti, a sjutra od potrebe ponovo otovoriti.

Ovako bismo danima mogli da vas podsjećamo na brojna opustošena preduzeća ne samo iz Novog i Boke, već iz cijele Crne Gore, ali čemu to, kad vi nemate ono zrno morala potrebno da shvatite šta ste, i gdje ste nas decenijama pljačke doveli.
Vi nemate pravo da se danas igrate sa emocijama ljudi, kad su iza vas samo pljačke, ruševine, krađe i prevare.

Srećom, Novljanke i Novljani su oni ljudi koje ni za vaših „zlatnih vremena” niste mogli prevariti. Nisu vam se dali tad, pa neće ni ovoj ruševini koja je od vas ostala.
U nedjelju 9. maja Novljani će vam pokazati šta misle i o vašim rezultatima, ali i o vašoj bestidnosti u kampanji.

Komentari