m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE ZA JAVNOST “NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI”

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST “NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI”

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST “NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI”
 
NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI!
 
Juče su mladi Koalicije “Ni lijevo, Ni desno. Pravac Novi!” očistili zid kuće Ilića u Novom na kojem je otiske svojih prstiju u formi fašističkih poruka ostavio propadajući DPS.

Naime, javnost je ranije danas upoznata sa degutantnom činjenicom da je mrziteljski grafit “srpsku vam mamu j…” ispisan na kući Ilića od strane onih kojima smeta sve što je normalnom čovjeku drago i vrijedno, od kulturne zaostavštine jednog mediteranskog grada, pa sve do ideje zajedničkog života.

Odmah po saznanju da je takvo nedjelo učinjeno, ekipa mladih koalicije „Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi!” organizovala se, i zajedno sa kandidatkinjom za odbornicu Majom Popović, uputila na lice mjesta kako bi uklonila skaredni izliv šovinizma.

Nakon obavljenog posla Maja Popović je kazala da iz koalicije predvođene predsjednikom opštine Herceg Novi Stevanom Katićem pozivaju građane da prezru svaki ekstremizam, kao i one čiji se rukopis jasno prepoznaje u svim porukama mržnje.

„Koaliciju „Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi!” okupila je ideja obnove i izgradnje boljeg života za sve građane Novog, i to nikom nećemo dati da ruši. A doprinos tome danas je čišćenjem nedostojne poruke dala i ova mlada ekipa na koju smo posebno ponosni”, kazala je Popović.

Komentari