m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE ZA JAVNOST “NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI!”

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST “NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI!”

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST “NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI!”
 
NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI!
 
Šovinističke akcije i pirovi, svojstveni civilizacijskim suterenima, nikako gradovima bogate kulture i tradicije, a kakve su se desile prije neki dan u Kotoru, tribalnim skrnavljenjem crkve sv. Nikole u Kotoru, nastavljene su u Herceg Novom, ispisivanjem mrziteljskih grafita: “srpsku vam mamu j…” na kući Ilića  od strane struktura koje se nalaze suprotno od svih kulturnih i duhovnih vrijednosti do kojih se čovječanstvo uzdiglo tokom svog trajanja.
DPS sa svojim pomagačima sa suprotnog pola političke scene svim silama pokušava da u Herceg Novi, inače prepoznat po tome što je miran grad, sa stanovnicima koji žive mirno, u uzajamnom skladu i harmoniji svih svojih razlika, unesu svađe i netrpeljivost u kojima sami najbolje mogu da se snalaze i politički preživljavaju.
Pozivamo građane Herceg Novog i Crne Gore da im to ne dozvole. Pozivamo građane Herceg Novog i Crne Gore da prezru oba ekstrema u Crnoj Gori čiji rukopis prepoznajemo u svim porukama mržnje, ma prema kome da su upućene.
Ovakve poruke narušavaju osjećanje spokoja i zaštićenosti od svih manifestacija radikalizma i ekstremizma u kojima građani Herceg Novog žive. Taj spokoj i spoznaja svakog stanovnika Herceg Novog da u ovom gradu mogu živjeti mirno i bez straha, kako god da se zovu i izjašnjavaju, jedna je od najvećih vrijednosti grada pod Orjenom i građani Herceg Novog neće im oprostiti atak na ove vrijednosti.
Upravo u ime očuvanja takvog duhovnog, ali i fizičkog ambijenta Herceg Novog na koji se, takođe, udara ovakvim grafitima, uvjereni smo da će svi njegovi građani osuditi ispisivanje ovakvih, mrziteljskih i fašističkih grafita.

Komentari