m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE ZA JAVNOST “NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI”

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST “NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI”


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST “NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI”
 
NI LIJEVO, NI DESNO. PRAVAC NOVI.
 

Nakon što smo raskrinkali način funkcionisanja medijskog kartela sačinjenog od Radija Jadran i nekih regionalnih žutara, pribjegli su drugačijoj taktici, tako što su u kartel uključili još jedan medij i pozajmili naziv Udruženja novinara Crne Gore za svoje prljave namjere.

Da je navodna osuda od strane Udruženja novinara Crne Gore naručena i falsifikovana govori da se osuda navodnih napada na Radio Jadran od strane Demokrata na televiziji A1 pominje povodom Dana medija, a da na zvaničnoj stranici Udruženja novinara Crne Gore u saopštenju Tihomira Burzanovića, predsjednika Udruženja, nema ni riječi o tome, iako je pomenut niz napada na novinare: Duška Jovanovića, Oliveru Lakić, Seada Sadiković, Jelenu Jovanović, Gojka Raičevića, Anđelu Đikanović, Dražena Živkovića, Velišu Kadića, Predraga Nikolića…

Kako to da je napad na Radio Jadran izostavljen pri prvom nabrajanju, a u prilogu na A1 jedini pomenut? Neće, valjda, biti da u prvom slučaju nisu toliko relevantni, a da u drugom nijedan napad na novinare nije toliko brutalan kao napad Demokrata na njih?

Istina je sasvim drugačija: upornost sa kojom žuta štampa iz regiona prenosi objave jednog lokalnog medija samo potvrđuje ono što smo ranije rekli o okolnostima pod kojima je Radio Jadran Bratislav Stojiljković otkupio od DPS-a i namjerama sa kojim ga je otkupio.

Zainteresovanost tabloida iz regiona za ono što se dešava u vezi sa jednim lokalnim medijem samo potvrđuje upletenost Bebe Popovića u cijelu priču, gdje se posebno vidi njegov pečat laži u vidu izmišljenih prijetnji. Jer, voljeli bismo da nam bilo ko navede makar jedan primjer gdje su Demokrate bile strana koja prijeti, umjesto što smo konstantno ona strana koja trpi napade, i verbalne, a ne tako davno – i fizičke.

Demokratska Crna Gora svim novinarima čestita Dan medija i osuđuje sve oblike nasilja nad novinarima i medijskim radnicima, a od Udruženja novinara Crne Gore očekuje da ono što mu je pripisano oštro demantuje kako ne bi bacilo ljagu udruživanja sa regionalnim medijskim talogom na svoju 150ogodišnju tradiciju.

Komentari