m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA
LOKALNA VLAST GRAĐANIMA SUTOMORA NAMETNULA PREVELIKA OČEKIVANJA, REALNOST POTPUNO DRUGAČIJA

Veliki broj mještana Sutomora obraćao nam se i obraća proteklih dana, kako bi podijelili sa nama uznemirenost i brigu s obzirom da ovaj dio barske opštine i pred ovu sezonu “muku muči” sa istim problemima kao i tokom prethodnih. Očigledno da je lokalna vlast izjavama u protekle 2 godine, a naročito od otpočinjanja uređenja šetališta, mještanima nametnula prevelika očekivanja, samim tim što je popločavanje dijela šetališta predstavila kao momentalni preporod koji će u Sutomoru izbrisati sve ono loše što je upravo ova ista lokalna vlast stvarala u proteklih 30 godina.
Nemar, potpuno odsustvo brige za turizam i turističke poslenike, isti problemi i dalje su tu i nisu nestali. Prije svega, uređenje šetališta odnosno Ulice Iva Novakovića još uvjek nije završeno. Rokovi su probijeni, pa će i ove godine umjesto turističkih radnika prve turiste dočekati izvođač radova sa svojim zaposlenima.

Kako je to i tradicija opštinskih vlasti, beton je mnogo cijenjeniji od zelenila, pa ga zato na sutomorskom šetalištu mnogo više ima u odnosu na zelene površine kojih više gotovo i da nema ili ih ima jako malo. Nema ni klupi, kanti za otpad, kao ni podzemnih kontejnera na kojima su građani insistirali, po njihovim riječima iz prostog razloga što su postojeći koji se nalaze ispod Golog brda izvor zaraze i zbog kojih sve liči na jedno veliko smetlište.

I pored obećanja, od azila za napuštene životinje u proteklom periodu nije bilo ništa, pa su napuštene životinje i psi svakodnenica Sutomora koja će turiste dočekati i ove sezone.

Građani Sutomora u razgovoru sa nama iskazuju i još jednu veliku brigu, da će Sutomore i ove godine zadržati sve ono što je imalo i proteklih sezona, a odnosi se na uličnu prodaju svega i svačega, nehigijenske uslove, buku, nedostatak saobraćajnog reda, javnih toaleta i svih ostalih stvari zbog kojih je Sutomoru proteklih godina dodijeljivana uloga nižerazrednog turističkog odmarališta. Smatramo i da je ova briga potpuno opravdana.

Dakle, kako mi vidimo stvari:

Sutomore na fotografijama i prikazima lokalnih vlasti zaista izgleda moderno, ali realnost je potpuno drugačija. Od samog početka ukazujemo na činjenicu da samo jedna faza izgradnje kojom će se urediti 1/10 kompletne teritorije Sutomora, neće riještiti apsolutno ništa. Uređeni dio šetališta bez uređenja ostatka šetališta, a naročito bez uređenog dijela prema Golom brdu, dijela koje je trenutno u katastrofalnom stanju i koje je dobilo čak i kamenolom, ne znači ništa.

Zato na kraju, dajemo punu podršku građanima i istovremeno apelujemo na lokalnu vlast da tokom ovog kratkog perioda koji im je još preostao na vlasti, građanima ne saopštavaju bajke već da im prikažu pravu i realnu sliku. Potpuno je jasno da turiste ni ove sezone neće dočekati svijetla i trgovi Monte Karla, već posledice višegodišnjeg nezalaganja lokalne vlasti koja više govori nego što konkretno radi.

OO DEMOKRATE BAR

Komentari