m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

REAGOVANJE NA INFORMACIJU IZ: https://www.in4s.net/ekskluzivno-vladika-joanikije-demantovao-krivokapica-trazio-sam-da-potpise-temeljni-ugovor-a-ne-da-se-mijesa-u-izbor-mitropolita/


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

Proces usaglašavanja i potpisivanja temeljnog ugovora sa Crkvom, kao i u slučajevima sa drugim crkvama i vjerskim zajednicama sa kojima je potpisan ranije, je u nadležnosti Vlade, odnosno izvršne vlasti. Sve ono što Vlada usaglasi sa predstavnicima Crkve za nas je prihvatljivo i to smo više puta kazali.

Sigurni smo da predsjednik Vlade nije izgovorio ono što ste naveli u tekstu kada su Demokrate u pitanju, jer se Demokrate nikad nijesu protivile zaključenju temeljnog ugovora, jer je temeljni ugovor zaključen i sa ostalim crkvama i vjerskim zajednicama.

Svi istupi u javnosti proteklih mjeseci koje smo imali prilike da čujemo od predstavnika državne i crkvene vlasti na različitim nivoima su išli u pravcu da će se nakon usaglašavanja temeljni ugovor potpisati  u Crnoj Gori, što su crkvene vlasti i najavile. Zašto sada imamo neke nove momente i to baš u ovim trenucima, nije na nama da sudimo, jer bi moglo biti shvaćeno kao miješanje u pitanja u koja ne treba da se miješamo saglasno Ustavu Crne Gore, ali svakako ostavljamo gradjanima i javnosti da izvode zaključke.

Komentari