m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

REAGOVANJE NA: https://m.cdm.me/politika/nikcevic-crnogorska-verzija-mladoseseljevaca-stvara-atmosferu-linca-novinara-i-medija/SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA
 
Dočekali smo i to da, kako smo govorili i javnosti najavljivali, na čistac istjeramo dvojac odgovoran za nekoliko skorijih skandala među kojima se ističu onaj diplomatski, blaćenje američke ambasadorke u kojem je  pozivaju da napusti državu, i onaj najskoriji medijski koji je na krajnje nedostojan način unizio ionako debelo uniženi Javni servis, a u kojem je glavna akterka kvazinovinarka Nikčević u ulozi kafanske pljuvačice po protivnicima šefa i partije.

Pravilna kontekstualizacija je najvažnija stvar, pa nam je veoma drago što je u ovoj priči konačno isplivalo i ime po šovinizmu i raznim ekstremizmima čuvenog Vojislava Šešelja. Naravno, principska, intelektulna i emocionalna gravitacija su učinjele svoje, pa lažna novinarka nije izdržala da se i tu ne otvori. Tako je čuvarka i promoterka šešeljevskih skarednih vrijednosti i principa u svojoj nesigurnosti posegla za onim što joj je blisko, pa pokušala da Demokrate pogodi Šešeljem, s kojim osim sklonosti ka skandalima dijeli I jasne principe nacionalšovinizma.

Uostalom, to i ne čudi kada znamo da joj je šef čestitao slobodu Šešelju i to odmah po odluci Tribunala da ga privremeno pusti na slobodu.

To su te svima poznate DPS vrijednosti, dosljednost, objektivnost i istinoljubovost. Sva njena “istina” ogleda se u nepobitnoj činjenici da su svi jadni spinovi o navodnoj ugroženosti od Demokrata samo priča za malu djecu i da kao takvi ne zaslužuju ozbiljan komentar.

Demokrate sa Šešešljem vezuje samo jedna stvar: želja kafanske pljuvačice da tako bude, i ništa više. Što je, dakle, ama baš ništa.

Ali skandalozni dvojac sa Šešeljem povezuje mnogo stvari. Za početak, istovjetan stav prema međunarodnoj zajednici i američkoj ambasadi. I DPS specijalka u vidu kvazinovinarke, baš kao i narečeni Voja Šešelj i njen šef, zahtijeva i pjeni da se protjera ambasadorka Sjedinjenih američkih država.

I tako, nakon naših precizno adresiranih činjenica, Tamara više nije sama na “bojištu”: danas smo na čistac istjerali i nalogodavca i stvarnog menadžera RTCG. Knjigu piše vitez roda Tamarinoga, pa je šalje svojoj vjernoj specijalistkinji, pod zidine grada Beloga, kako bi to otpjevao njihov omiljeni pjevač iz poslednje faze.

Dakle, Đukanović se danas u svom saopštenju razotkrio i potpuno jasno saopštio da je nalogodavac hajke RTCG na Demorkate. Pozivamo ga da se ne krije iza bilo koga već da napadne otvoreno, da ne žrtvuje više pione nedorasle tom zadatku. Međutim, a tome svjedoče rezultati, ni on nije dosrastao: takvu skarednu šešeljevsku, pljuvačku i kafansku politiku nacionalšovinizma, kriminala i korupcije smo već nekoliko puta zaredom teško porazili, a učinićemo to još koliko je god puta potrebno da oslobodimo ovo društvo centra destrukcije.

Takođe, iako nedostojno čak i osvrta, neće vam pomoći ni podrška Liberalne partije, još jedne kvazi strankice DPS-a koja redovno nastupa ne čak ni u koaliciji, što bi bilo makar formalno pristojno, već direktno na listi DPS-a.

Tu na šešeljevske aspekte stavljamo tačku.

Sad prelazimo na one kriminalne, koji se u saopštenjima i reakcijama šešeljolike družine javljaju u vidu bijednog licemjerja koje je navodno zabrinuto za javnu riječ, novinarsku profesiju i slobodu govora.

Gdje ste bili, gospodo, kad ste pucali u Duška Jovanovića, kad ste palili vozila i unistavali imovinu Vijesti, kad ste pokusali ubiti Oliveru Lakić? Kad ste novinarima podmetali bombe pod auta, kad ste prebijali brojne novinare, kad ste šikanirali, ucjenjivali i otpuštali one sa integritetom, ličnim i profesionalnim.

Imate vi odgovore na sva ova pitanja, i jednom ćete ih morati saopštiti cijeloj Crnoj Gori.

Zar ste stvarno mislili da nas, Demokrate, možete da poklopite I sabijete u vaš mali, jadni, kriminalni svijet, poput onog  radara ispod kojeg smo vam “prošli”, kako kaže vaša specijalistkinja kvazinovinarka u nedostatku hrabrosti da izgovori šta je stvarno bilo. A bilo je to da vam se desio narod, uz hrabrost, rad, odlučnost, poštenje i istinu Demokrata. A mi vam kažemo da će to tek da nastavi.

Na kraju konstatujemo da one stranke koje se izdaju kao demokratske (DPS) ili “socijaldemokratske” ili čak “liberalne” priznaju za novinare samo one koji su u članovi njihovih partijskih organa i njihovi aktivisti ili specijalci, a koji o pravilu bez izuzetka moraju biti i gluvi i nijemi na istinske probleme ponižene novinarske profesije i novinara u Crnoj Gori. Ove strankice su očito pomislile da ćemo o tome ćutati. E pa to neće moći, jer nikad i nismo.

Janko Krstović

Odbornik u Skupštini Glavnog grada

Komentari