m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

REAGOVANJE NA: https://www.cdm.me/politika/objavljivanje-snimka-vrhunac-obracuna-demokrata-sa-novinarima/


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA
 
Za početak, nedvosmisleno je jasno da smo udarili u centar DPS kvazinovinarske hobotnice koja sve što radi, radi u korist ostvarenja prljavih nauma bivšeg, od građana Crne Gore razvlašćenog, režima.

To je mreža u čijem je centru ono što bi moralo biti servis svih građana, a čije krake čine partijski aktivisti prerušeni u novinare strogo desničarskog djelovanja usmjerenog na dizanje društvenih tenzija u cilju pravljenja sukoba među građanima Crne Gore.

Takva mreža koja se izdaje za slobodne i nezavisne novinare krajnje podmuklo nam poručuje da su dvostruki standardi u redu, ali isključivo kad su oni povlašćena strana. Tako, kad oni objavljuju razgovore neformalne prirode, i to snimljene van mjesta predviđenog za snimanje, onda su novinarski gurui i profesionalni istraživači i slično. Mislimo, naravno, na snimak razgovora Đukanović — Abazović objavljen na portalu bivšeg režima Antena M, koji su prenijeli brojni mediji. Da li je ovo prisluškivani razgovor? Da li je ovo privatni razgovor? Gdje ste sada partijsko-medijski gurui?

Kada to uradimo mi, kad javnosti prezentujemo snimak iz studija RTCG, koji se odvija pred upaljenom kamerom, razgovor koji nam je anonimno dostavljen, a koji je sve osim privatan i gdje postoji interes javnosti da zna ko, zašto i kako troši njihov novac, to je „prisluškivanje”. Smijurija: navodno novinari, a ljuti protivnici činjenica!

Nažalost, samo tužni šraf bez imalo profesionalnog digniteta u raskrinkanoj medijskoj mašineriji bivšeg režima.

Ta mreža nas pokušava ubijediti, krajnje neuspješno doduše, da je forma iznad suštine, pa od sopstvenog debakla oličenog u raskrinkavanju kvazinovinarke Nikčević i njene uličarsko-šovinističke emisije pokušava napraviti žrtvu u tragikomičnoj ,,Aferi prsluškivanja njenih uličarskih spinova”.

Ali to je isti onaj modus prevare i glume Potemkinovih sela, kojim je DPS htio graditi državu: suštinski nije država, suštinski nema zakona, suštinski to je teritorija na kojoj se sprovode interesi njihovog kapitala, u kojoj nas te „patriote” brutalno pljačkaju dok joj pjevamo himnu i držimo ruku na srcu. E pa, građani su rekli da neće moći, i sad vidimo haos i paniku u osinjem gnijezdu, dok svjesni da je razoru i ubijanju ove želje došao kraj, prskaju otrov na sve strane.

To je mreža koja nas optužuje za „prisluškivanje”, i još skarednije, prijetnje novinarima!

Oni koji su besramno ćutali dok su im kolege ubijane i prebijane! Dok su paljena vozila, dok ih je bivša vlast prisluškivala i pratila?

Dok su pritiskani, šikanirani i ostavljani bez posla.

Koji nikad ne digoše glas protiv ijedne nepravde prema građanima Crne Gore, dok su pljačkani, ucjenjivani, lomljeni i dok im se otimalo.

Dok je od ove zemlje pravljena kolonija u kojoj je najniže biće crnogorski čovjek.

Sramno, čak i kad je od besramnih ljudi!

Kolike su to patriote i Crnogorci, reći će vam prosta činjenica da je njihov najveći strah istinski nezavisna država Crna Gora u kojoj se radi po Ustavu i zakonima, u kojoj su radnici ekonomski nezavisni pa im se ne mogu „uvrtati ruke” i kupovati duše, u kojoj svako dijete ima besplatne udžbenike i dječji dodatak.

Zaludu sva zapomaganja lažnih novinara i lažnih analitičara, a u stvari plaćenih aktivista DPS-a. Razotkrili smo čitavu mrežu domaćih i stranih pomagača i specijalaca, kojima su ,,Demokrate prošle ispod radara”. Shvatili ste gdje ste, da su vam građani uskratili mogućnost da i dalje kradete ovu zemlju i dijelite ovaj narod, da su toliko protiv vas i vaših besramnosti da više nikad nećete dobiti šansu, pa vas je obuzela histerična panika u kojoj ste izgubili i ono malo mogućnosti da glumite objektivnost i nezavisnost.

Nijednom riječju RTCG i ovi kvazinovinari se nijesu osvrnuli na ,,stoka primitivna, izdajnici, crkveni kmeri, to malo đubre, agent srpske udbe” i slične najniže uvrede. Čak i od ovakvog menadžmenta se očekivalo da makar formalno osudi krajnje nedostojan govor mržnje koji unižava nešto što bi moralo, i što će uskoro opet biti Javni servis svih građana.

Menadžment se pogubio u sopstvenim pokušajima manipulacije, pa se u jednom dijelu saopštenja govori o privatnom razgovoru, a u drugom o ,,distribuciji materijala u vlasništvu RTCG”. Tako da menadžment sam osporava svoju krivičnu prijavu i prije nego što ju je podnio. Ali to se dešava kada odbacite sve ljudsko i kad pustite da vas vode tuđe naredbe, strah i mržnja.

Iako su poslušništvo i mržnja jezive osobine, vi ste toliko slabi da sve što uspijevate produkovati jeste čista komedija. Pozivati se na evropsku praksu pitajući se da li bi predsjednik Skupštine Francuske reagovao na spomenuti način jeste potpuna zamjena teza, jer se menadžment mora zapitati da li bi javni servisi tih država dozvolili sebi skandal ovih razmjera sa novinarkom koja je već bila u fokusu kada je napravila skandal sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država, a taj isti menadžment ostao nijem kao riba. Takva „novinarka” ne bi dobila priliku da se uhvati ni za kvaku bilo kog evropskog javnog servisa, a sagovornik poput njenog u evropskim javnim servisima ne bi mogao biti relevantan ni za emisiju klase pijačni barometar,  jer oni časni i vrijedni ljudi na pijacama žive od svog poštenog rada i kao takvi su zavrijedili svačije poštovanje.

Uzalud vam trud svirači, uzalud vam bijes, uzalud vam otrov; razvili su građani ove zemlje protivotrov na vaše bljuvanje, postali smo imuni. Muka nas je natjerala; dok je običan crnogoski čovjek decenijama na ivici egzistencije, vi za vaše služenje jednoj političkoj agendi uživate besramne udobnosti, a jezivo, i preko leđa vaših zaposlenih. Iz te imunosti krenule su promjene koje će pomesti sve prljavo u ovoj zemlji i konačno je osloboditi i učiniti istinski nezavisnom državom u kojoj vlada pravo.

Ti mrzitelji Crne Gore, mrzitelji zajedničkog života, mira i tolerancije, sada kada su u potpunosti razobličeni i otkriveni, formiraju svoje DPS kolo za odbranu kafanskih psovačina snimljenih u studiju javnog servisa. Toliko su očajni da reaktiviraju islužene, potrošene, davno odbačene kadrove jer niko moralan i normalan više ne želi ni blizu da im se nađe, a kamoli da sarađuje s njima.

Neslavno i nedostojno silazite sa istorijske pozornice, gospodo, a imali ste i više od ogromne šanse. 

Nikola Kažić
Odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada

Komentari