m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

REAGOVANJE NA: http://rtcg.me/vijesti/drustvo/322267/pokrenucemo-krivicni-postupak-protiv-demokrata.html


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

Da ste samo malo, ali samo malo željeli da saznate i objavite istinu umjesto što sve dublje tonete u blato manipulacija, lako biste ustanovili da predsjednik Skupštine Aleksa Bečić ima lični profil na Facebook društvenoj mreži, a da je profil „Aleksa Becic – Demokrate – Demokratska Crna Gora” zvanična stranica naše partije. Za to je bila potrebna inteligencija amebe i moral kamenčića, ali i to je očito previše očekivati od vas, DPS-a i Mila Đukanovića, autora ovih spinova.

Dakle ne profil, već stranica. Stranica koju uređuje tim administratora, a koju Bečić niti uređuje, niti ima pristup na bilo koji način različit od bilo kojeg drugog korisnika te društvene mreže.

Ali usled želje da obmanete javnost postajete ne samo smiješni, već i tragični.

Što se tiče naše tvrdnje da je Živković u toj situaciji sporedan lik, na to vam možemo odgovoriti da je to puka činjenica. Jer za razliku od Nikčević, Živković nije zaposlen u RTCG, ne uređuje program, i kao gost u toj emisiji nije plaćen novcem poreskih obveznika.  Dočim Nikčević jeste sve od navedenog, i zbog toga insistiramo na pokretanju disciplinskog postupka protiv navedene.

Jer baš kako smo napisali: nije riječ o prisluškivanju, ni o privatnom razgovoru, već o pokušaju manipulacije javnosti da je razgovor privatan. Snimak nije nastao u privatnim prostorijama, van radnog vremena, niti je na njemu bilo koji segment privatnog života bilo koga od dvoje aktera uličarskog dijaloga, već je riječ o političkom djelovanju kontra novinarske etike i onoga što bi morao biti standard Javnog servisa, a prema tome i interes javnosti. Jer javnost mora biti upoznata sa činjenicom da se Javni servis koristi kao platforma djelovanja jedne voljom građana na izborima poražene i nestajuće političke grupacije i Mila Đukanovića. Onih građana od čijeg novca se vi kao medijska kuća finansirate.

Što se tiče ogromne gluposti kako se” sa pozicija vlasti prijeti novinarima”, tek to je smijurija. Prvo, poziv na odgovornost za učinjena (ne)djela nije prijetnja, već je praksa koju poznaje sav civilizovani svijet, a utemeljena je u zakonu i pravilnicima koji regulišu rad profesije. Drugo, Tamara Nikčević nije novinar već politički radnik DPS-a, a za to nema veće potvrde od onoga što je izrekla u studiju RTCG, a na šta se krediblini koliko jeste, niti jednom riječju niste osvrnuli. Radi se o namješteniku bivšeg režima sa samo jedinim ciljem, a to je obračun sa političkim protivnicima, o čemu između ostalog najbolje govori njen izbor gosta i tema.

Ali, hajde da nakon tehnikalija koje je sposobno da razumije dijete u prvom razredu osnovne škole pređemo na suštinu koju odlično znamo i mi i vi: vi ste poslednja linija odbrane Mila Đukanovića čijoj je politici narod rekao jedno veliko NE, i koji se na svaki mogući podmukao i pokvaren način manipulacije pokušava iz toga izvaditi. Na vašu žalost, ni njemu ni vama to neće uspjeti jer je vrijeme progona koje je sprovodio bivši režim prošlost, i neće se vratiti, ma koliko da se napnete u želji da zadovoljite poraženog gospodara.

Brojne su bile naredbe Mila Đukanovica i brojni pokušaji diskreditacije Alekse Bečića i svi su neslavno završeni. A ovaj je završen prije nego što je i počeo, tako da će “RTCG kmeri” od šefa dobiti po prstima za loše odrađen posao.

Gospodo, dani ovakvog uređivanja Javnog servisa i ovakvog rada kontra interesa građana i javnosti su odbrojani. Ali toga ste odlično svjesni i vi, i zato ste se toliko uplašili smjene Savjeta RTCG. Odlično znate da je došao kraj lažima koje decenijama sipate a sve u cilju održanja na vlast onoga prema čijim se željama bespogovorno oblikujete: od ratnohuškačke mašinerije protiv komšija devedesetih godina, do zarđale ratnohuškačke mašinice unutar svoje zemlje, svog naroda.

U narednom periodu ćete se uvjeriti kako funkcioniše pravna država u kojoj se sve radi po zakonima ove države.

Saglasno Zakonu o RTCG, konačno se oslobađa ova TV bastilja. Za par dana biće izabran novi Savjet RTCG, a Tamara Nikčević ce završiti ili u poslaničkim klupama DPS-a, ili kao urednica njihove privatne televizije Podgorica.

Zbog navedenog vam savjetujemo da se prihvatite svog posla za koji građani izdvajaju ne mali novac, umjesto što sramotno pokušavate stvari okrenuti naglavačke i iskonstruisati laži. Znamo da ste u tome najbolji, te da su vaše čuvene laži na daleko poznate.

Još jednom ponavljamo pitanje za menadžment Radio i televizije Crne Gore: da li ćete umjesto tragikomične najave tužbi protiv Demokrata planirate jednom u karijerama smoći snage i iznjedriti bar malo profesionalnog digniteta, pa pokrenuti postupak protiv Nikčevićeve zbog kršenja profesionalnih i etičkih standarda novinarske profesije i unižavanja ugleda Javnog servisa koji pripada svim građanima ove zemlje? To je pitanje za vas, a odgovor od nas ćete dobiti i u krivičnoj prijavi protiv menadžmenta RTCG i lažne novinarke Nikčević, koji ćemo podnijeti naredne nedjelje.

Do tada očekujte još konkretnih dokaza o vašim nepočinstvima.

Komentari