m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

REAGOVANJE NA: https://www.vijesti.me/vijesti/politika/540529/nikolic-jedina-opstrukcija-je-usvajanje-tuzilackog-zakona-kojim-se-ugrozava-evropska-buducnost-drzave


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

Povlačenje zahtjeva za održavanjem vanredne sjednice Skupštine od strane Demokrata, a povodom prethodne verzije tužilackih zakona i predlaganje novog Zakona o državnom tužilastvu, koji je sušta suprotnost prethodno predloženim zakonima DF-a, dovoljno govori o neistinama kojima je sklon parlamentarac Nikolić.

Ucjene su model funkcionisanja prethodnog retrogradnog režima, koji smo srećom sa svim mogućim njihovim modelima zloupotreba pobijedili na prethodnim parlamentarnim izborima, zatim lokalnim izborima u Nikšiću, a naposljetku dotukli na lokalnim izborima u Herceg Novom, sa razlikom od 80/20% u korist vlasti.

Ako njima građani nisu poslali najjasniju moguću poruku, onda nikom nikad nisu.
Partija ucjena najbolje razumije takav model funkcionisanja, pa zato i kopira sve modele političke borbe DF-a protiv parlamentarne konkurencije. Sa jedne strane ih navodno kritikuju, dok im se sa druge strane dive i od njih uče. To je opšte poznata činjenica.

Kad se u međunarodnim izvještajima nađu kritike o bivšem režimu DPS-a onda, prema navodima funkcionerke DPS-a, američku ambasadorku treba protjerati, a kad im se nešto dopadne, onda su u pitanju evropski i međunarodni standardi.

Jedina i prava istina u potezu DPS je: uplašili ste se. Vaš motiv je 100% politički kukavičluk, 0% interes građana i države. To vi znate, to mi znamo, to svi vide i znaju.

Ali u vašim tragičnim potezima uvijek je i doza komedije.  Zato vas I zovemo odlazećim cirkusom. A vi kako biste to potvrdili, osmislili ste genijalnu krilaticu: “DPS ne bojkotuje Skupštinu, već ne ulazi u zgradu”. Dostojno najvećih klovnova ili stend ap komičara u dugoj istoriji komedije!

U tom svjetlu ste odjednom počeli da čitate izvještaje koji dolaze od međunarodne zajednice. Podsjetićemo vas da ste se, ne tako davno, oglušili i o upozorenja međunarodne zajednice, ali i o zakon, imenujući predsjednika Vrhovnog suda po treći put, iako se na toj funkciji može biti maksimum dva mandata.

Naravno, to je samo jedna od zamjerki međunarodne zajednice na vaš rad, a podsjetićemo vas i na stavke koje su vezane za visoku korupciju, politizovane institucije i druge slične stvari.

Takođe, pročitaste li da je međunarodnoj zajednici sporna i afera ,,Koverta”? Kako ste politički kaznili glavne aktere te afere? Je li vam tada bio sporan rad pravosudnih institucija?

Čudno je kako ste odjednom počeli da brinete o članstvu u EU. Gdje ste bili sve ove godine kada ste vi bili na vlasti? Bili ste zauzeti zadovoljavanjem ličnih, izuzetno širokih apetita.
Moramo vas opet napomenuti, i nastavićemo da vas napominjemo, da su došla neka nova vremena, koja podrazumijevaju da je zakon jednak za sve.

Zaključak: ne da ste jeftini demagozi, nego ste i beskrupolozni politički prevrtljivci. Zato su vas građani i kaznili na izborima. Shvatite to, ako već parlamentarnu i političku korektnost ne možete dosegnuti.

Naravno, sve opstrukcije uključujući i ovu smo riješili i riješićemo za cirka petnaest minuta.

Vladimir Martinović
Poslanik u Skupštini Crne Gore i potpredsjednik Demokrata

Komentari