m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

REAGOVANJE NA: https://www.cdm.me/politika/dps-tuzi-demokrate-ne-znaju-ni-gdje-su-tuzi-a-prosipaju-demagogiju-nasim-sugradanima/

 
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA
 

Na početku moramo konstatovati da je dobro što je razvlašćena politička grupa počela da uči od nas i u obzir, za početak makar i samo na riječima, uzima i građane. Međutim, nije to dovoljno samo napisati, to se mora živjeti. A onaj ko to živi, tako i radi. Pa se recimo desi da taj neko, a cijela Crna Gora zna ko je to, vrati objekat Hadži Hasanove džamije u Pljevljima Islamskoj zajednici i to simbolično na Bajram, što je radosnim učinilo srce svakog poštenog čovjeka u Crnoj Gori.

Pogađate, to nije bio niko iz propalog DPS-a. Već direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović zajedno sa direktorom EPCG Nikolom Rovčaninom. Obojica Demokrate!

Ali to smo mi, to građani jasno prepoznaju i zato smo na današnji dan partija sa najvećim povjerenjem građana čemu vas je naučio i Herceg Novi.

Da vidimo sada na istom primjeru ko ste vi. Gdje je do prije neki dan bila ta džamija, i važnije, šta je bila?

Bila je pretvorena u naplatni punkt! Sakralni objekat, svetinja mnogih ljudi u vašem je sistemu vrijednosti bila ni manje ni više do naplatni punkt!

Trideset godina imali ste svu zamislivu i nezamislivu vlast u ovoj zemlji, i ni na pamet vam nije palo da učinite išta slično onome što su u prvim danima svoje dužnosti učinili funkcioneri Demokrata. A usuđujete se da progovorite.

Jer to ste vi: za vas drugog Boga osim novca nema.

Za vas je otimanje prirodna stvar, dok je za nas to vraćanje.

Za vas je pljačka naroda način života i cilj, dok je za nas to pomoć ugroženim kategorijama. A to su oni građani ove zemlje koje su vaše besprizorne pohare smjestile u tu kategoriju, koju u ovako potencijalima bogatoj zemlji ne smije da bude.

Prošlo je dvije godine otkad smo olupani DPS poslali u opoziciju u opštini Tuzi, a oni i dalje kukaju.

Pošto gubitničke lekcije nijeste naučili, hajde da vas podsjetimo zasto ste izgubili:

1. Orlov let, gdje ste časne i čestite Albance privodili, tukli i zastrašivali, kako bi ih privoljeli da glasaju za DPS.
2. Džamiju u Pljevljima pretvorili i držali kao naplatni punkt EPCG, čitaj naplatni punkt DPS-a, kako bi časne Muslimane i Bošnjake pokušali držati kao taoce bivše vlasti.
3. Pokušali pravoslavne svetinje da pretvore u kockarnice i restorane, kako bi razvijali svoje biznise i rasprodali našu najvredniju kulturnu baštinu.
4. Deportacije bosanskih izbjeglica, montirani slučajevi političkih progona, kako bi učvrstili svoje jezive poluge vlasti.
5. Šovinistički ispadi protiv građana ove zemlje kojima se više ne zna ni broja, kako bi razvijali strategiju “zavadi, pa vladaj”.

Treba li da nastavljamo?

Kada su vas Tuzani prije dvije godine poslali u istoriju, mislili smo da ste iz tog izbornog poraza naučili lekciju, ali avaj, niste; pobijedimo vas i na državnom nivou, nakon toga u Niksiću, a završni udarac vam zadamo u Herceg Novom, u gradu u kom je kompletna opozicija osvojila 20%, a vlast 80%. Stravično za DPS gubitnike, ali opet ništa; i dalje ne shvatate da treba da zaćutite i da se duboko mijenjate.

Jasno je da poraženi DPS u propadanju funkcioniše po stistemu da se svako saopštenje i svaka strategija napiše u Splendidu, ali tragikomično je to što misle da na taj način funkcionišu i svi ostali. Ne gospodo, naši odbori su decentralizovani, a naši lokalni aktivisti autonomni, da vi to čak ne možete ni da pojmite. A, dokaz vam je to što se u Tuzima, odakle se navodno javljate, pitate taman koliko se pitate i u Novom 80:20%.

Iole pametnom bi ovo bilo dosta, ali DPS je svoju pamet, kao i humanost, moral i poštenje dokazao tokom prethodnih trideset godina tako što je ovu zemlju doveo na rub provalije, odakle je danas vadi Vlada koju ti veliki stručnjaci pljačke i pohare kritikuju.

 

Komentari