m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSaopštenje sa sastanka Predsjednika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića, sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, mr Aleksandrom Stijovićem

Saopštenje sa sastanka Predsjednika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića, sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, mr Aleksandrom Stijovićem

Nikšić, 17.05.2021. godine

SAOPŠTENJE

 

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, mr Aleksandar Stijović,  danas je boravio u prvoj radnoj posjeti Opštini Nikšić i tom prilikom sastao se sa predsjednikom Opštine, Markom Kovačevićem. Na sastanku je bilo riječi o aktuelnim aktivnostima u oblasti poljoprivrede i vodoprovrede, koje bi imale za cilj unapređenje ove strateške grane razvoja. Ministar Stijović najavio je konkretne poteze u vezi otkupa viška poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranja kuće poljoprivrede u našem gradu.

Predsjednik Kovačević, uz zahvalnost ministru na prvoj posjeti našoj Opštini, istakao je da u narednom periodu posebnu pažnju treba posvetiti poljoprivredi, razvoju porodičnih gazdinstava i farmi, kao i preradi poljoprivrednih proizvoda.

Govoreći o planovima lokalne uprave za naredni period, predsjednik Kovačević upoznao je Ministra sa izdvajanjima iz Budžeta Opštine Nikšić za razvoj poljoprivrede i pomoć poljoprivrednim proizvođačima. To izdvajanje za 2021. godinu iznosiće oko 630.000,00€.

Sagovornici su se složili da se samo posvećenim radom, zajedničkim djelovanjem i osmišljenom strategijom mogu postići značajniji rezultati u oblasti poljoprivrede, čemu će se težiti u narednom periodu.

Takođe, ministar Stijović i predsjednik Kovačević, sastali su se sa predstavnicima Sportsko ribolovnog društva Nikšić i Elektroprivrede Crne Gore, kako bi razmotrili pitanje poribljavanja jezera.

Komentari