m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE: Premijer Krivokapić – Predsjednik Pahor: Slovenija iskreni prijatelj Crne Gore

SAOPŠTENJE: Premijer Krivokapić – Predsjednik Pahor: Slovenija iskreni prijatelj Crne Gore

Premijer Krivokapić – Predsjednik Pahor: Slovenija iskreni prijatelj Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić boravi u radnoj posjeti Sloveniji, gdje se danas sastao sa predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom.

„Naša perspektiva je u Evropskoj uniji, i za to nemamo i ne tražimo alternativu”, saopštio je premijer Krivokapić na sastanku sa slovenačkim predsjednikom.

Predsjednik Vlade Krivokapić je izrazio zadovoljstvo posjetom Sloveniji i istakao da su iskustvo i podrška Slovenije kao države članice Evropske unije od velikog značaja za Crnu Goru. „Geografska blizina i zajednička istorija naših zemalja doprinose dobroj saradnji u svim oblastima. To je posebno značajan faktor na našem evropskom putu. U Sloveniji imamo snažan oslonac i putokaz u kom prvcu da usmjeravamo naše integracione ambicije. Zahvalni smo Vam na tome”, kazao je premijer.

Premijer Krivokapić kazao je da građanska Crna Gora slijedi put tolerancije, razumijevanja, poštovanja i mira, te da bi trebalo da se više okrene socijalnoj pravdi i ekonomskoj politici.

Predsjednik Slovenije Borut Pahor izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa predsjednikom Vlade Krivokapićem, poručivši da je iskreni prijatelj Crne Gore. On je uputio podršku nastojanjima Vlade Crne Gore da radi na jačanju građanske države, što je dobra poruka i ostalim zemljama Zapadnog Balkana koje žele u EU. Pahor je naglasio i da je pomirenje u Crnoj Gori jedini put.

Sagovornici su se saglasili da je Crna Gora na stabilnom kursu po pitanju članstva u Evropskoj uniji, te da je u naprednom periodu potrebno suočavanje sa izazovima, posebno u poglavljima 23 i 24, kako bi se nastavila dobra dinamika i stekli uslovi za završetak pregovora o pristupanju.

 

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

FOTO I VIDEO: https://flic.kr/s/aHsmVTxF6y

Komentari