m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE – Premijer Krivokapić čestitao Dan Evrope

SAOPŠTENJE – Premijer Krivokapić čestitao Dan Evrope

SAOPŠTENJE – Premijer Krivokapić čestitao Dan Evrope

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić čestitao je 9.maj – Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom, poručivši da Crna Gora snažno korača ka EU.

“Biti dio evropske porodice strateški je cilj Vlade Crne Gore. Stojimo snažno na evropskom putu i radimo sve da Crna Gora bude uređeno društvo. Osnovne vrijednosti EU, kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokratija, jednakost, vladavina prava i poštovanje ljudskih prava, vrijednosti su koje baštini i Crna Gora. Čuvajući mir, gradimo bolju budućnost za sve naše građane”, kazao je Krivokapić.

Krivokapić je naglasio da, iako i ova praznična godina protiče u znaku koronavirusa, pokazali smo koliko su važni zajedništvo i solidarnost.

“Zajednička borba protiv ove pošasti pokazuje koliko je važna uzajamna saradnja i međusobna podrška, jer samo zajedničkim snagama možemo izvojevati pobjedu. Ključna ideja Šumanove deklaracije bila je saradnja na ekonomskom planu, koja je i sada neophodna kako bi ublažili posljedice koronavirusa”, kazao je Krivokapić.

Premijer je kazao i da je 9. maj, dan radosti pobjede i ujedinjenja Evrope, ali i dan sjećanja na sve žrtve nacionalsocijalističkog totalitarizma i terora iz kog je Evropa izašla humanija i složnija i postala predvodnik na putu ka ujedinjenom čovječanstvu.

Predsjednik Vlade naglašava da će Vlada u narednom periodu biti posvećena sprovođenju reformi, jer želimo da budemo 28. članica Evropske unije.

Komentari