m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE – Krivokapić – Zorčić: Slovenija će nastaviti da podržava evropski put Crne Gore

SAOPŠTENJE – Krivokapić – Zorčić: Slovenija će nastaviti da podržava evropski put Crne Gore

Krivokapić – Zorčić: Slovenija će nastaviti da podržava evropski put Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić sastao se u Ljubljani sa predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije, Igorom Zorčićem.

Premijer Krivokapić kazao je da je naša dobra komunikacija na bilateralnom nivou evidentna i na međunarodnom planu. “Želimo da dodatno učvrstimo naše odnose i ojačamo ugovornu bazu između naše dvije zemlje kako bi dali podsticaj boljoj ekonomskoj saradnji”, kazao je premijer.

Predsjednik Državnog zbora Republike Slovenije Igor Zorčić se saglasio sa ocjenom premijera Krivokapića i kazao da imaju dobru saradnju sa Paramentom Crne Gore. On je kazao da je sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava veoma važno na putu ka EU. Zorčić je rekao i da je Crna Gora neiskorišćeni potencijal, te da turizam ne predstavlja samo more, već je neophodno iskoristiti i sjeverne predjele Crne Gore, naročito Žabljak i Durmitor.

Premijer Krivokapić  je ocijenio da je predsjedavanje Slovenije Savjetom Evropske unije od 1. jula 2021. šansa za Crnu Goru i istakao da je ekspertska i sva druga pomoć na planu evropskih integracija vrlo značajna za integracioni proces Crne Gore.

Premijer Krivokapić je ponovio da vjeruje da će Vlada Crne Gore učiniti sve da se do kraja mandata završi pregovarački proces.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora prednjači po pitanju pregovračkog procesa u odnosu na druge zemlje kandidate, te da će uz očuvanje tog trenda, postati prva sljedeća članica Evrospke unije.

Premijer Krivokapić se prije susreta sa Zorčićem, upisao u Zlatnu knjigu, što je tradicija kada je riječ o visokim gostima slovenačkog parlamenta.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

FOTO I VIDEO: https://flic.kr/s/aHsmVTxF6y

Komentari