m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE – Krivokapić – Janša: Ohrabruje visok stepen podrške građana CG Evropskoj uniji

SAOPŠTENJE – Krivokapić – Janša: Ohrabruje visok stepen podrške građana CG Evropskoj uniji

Krivokapić – Janša: Ohrabruje visok stepen podrške građana CG Evropskoj uniji

U okviru prve bilateralne posjete Sloveniji predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić sastao se sa predsjednikom Vlade Republike Slovenije Janezom Janšom, na čiji poziv boravi u jednodnevnoj radnoj posjeti toj zemlji.

Premijer Krivokapić upoznao je sagovornika sa aktuelnim prilikama na snaženju institucija sistema kako bi efikasno odgovorile potrebama pristupnog procesa. On je premijera Janšu informisao i o rezultatima posljednjeg istraživanja javnog mnjenja koje je pokazalo da čak 75% stanovništva Crne Gore podržava članstvo u Evropskoj uniji.

“Ovo je vrlo ohrabrujući podatak. Nikada u Crnoj Gori nijesmo imali takav stepen solidarnosti o nekom političkom pitanju. Vlada je spremna da odgovori tim očekivanjima i vjerujemo da ćemo do kraja mandata završiti naše obaveze u pregovaračkom procesu”, kazao je premijer Krivokapić.

Predsjednik Vlade Slovenije Janez Janša zahvalio je premijeru na posjeti i kazao da je vrlo ohrabren podrškom javnog mnjenja evropskim integracijama Crne Gore. On je pozvao premijera Krivokapića na Samit EU Zapadni Balkan koji će biti održan u oktobru. Janša je istakao da se raduje inteziviranju saradnje u budućnosti. Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja u okviru NATO-a i drugim međunarodnim organizacijama primjer dobre međudržavne komunikacije.

Sagovornici su saglasni da su odnosi dvije zemlje na odličnom nivou i kao takvi predstavljaju snažan temelj za  unapređenje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa. U tom kontekstu jedna od tema sastanka dva premijera bilo je održavanje IV sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju koju je potrebno organizovati u najkraćem roku, kako bi se dao dodatni impuls dinamiziranju privredne saradnje.

Premijer Krivokapić poručio je da je cilj Vlade ekonomski preoprod Crne Gore. Na sastanku je ocijenjeno da će posjeta premijera Crne Gore Sloveniji dati impuls snaženju ukupne saradnje, prevashodno ekonomske, te da će Slovenija nastaviti da pruža političku i ekspertsku podršku kako bi naša zemlja postala prva sljedeća članica Evropske unije.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

Komentari