m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSaopstenje grupe gradjana Berane sad – tribina MZ Budimlja

Saopstenje grupe gradjana Berane sad – tribina MZ Budimlja

Veceras je u beranskom naselju Budimlja odrzan skup pokreta gradjana Berane sad, koji su podrzali ministri Jakov Milatovic i Milojko Spajic. Oni su na skupu razgovarali sa gradjanima.
‘Mi nismo ovdje da bi kalkulisali i da bi obecavali brda i doline. Mi smo ovdje da pokusamo zajedno sa vama da od ovog grada napravimo bolje mjesto za zivot. I da omladinu zadrzimo u Beranama’, porucio je nosilac liste Mladen Premovic.
‘Bivsa vlast je u fotelje sjela 90ih godina. Trebalo im je cak 25 godina da krenu u izgradnju prvog kilometra auto-puta. To je isto kao da je nova vlast pocela izgradnju tog auto-puta 2045.
2006. drzavni dug je iznosio 700 miliona eura. 15 godina kasnije, prethodna vlada je taj dug povecala za 3 milijarde. Istovremeno, ekonomija je porasla za samo dvije milijarde, sto znaci da jedna milijarda protracena’, porucio je gradjanima ministar Milojko Spajic.
‘Kad smo u decembru 2020. stupili na duznost, zatekli smo ekonomsku katastrofu. Za samo godinu dana od minusa smo uspjeli da napravimo plus i da minimalnu zaradu, koja se skoro pa nije mijenjala u posljednjih 30 godina, dupliramo. Istovremeno, sve plate u CG smo povecali, pa je prosjecna zarada sa 500e, koliko je bila posljednjih 20 godina, povecana na skoro 700e. Dodatni fokus stavili smo na povecanje plata zdravstvu, pa nasi ljekari i medicinsko osoblje konacno primaju pristojniju zaradu’, kazao je ministar Jakov Milatovic.
Milatovic i Spajic su podsjetili da ce, kao rezultat programa Evropa sad, vec u maju doci do povecanja penzija za oko 10 procenata.
Srdačan pozdrav
GG Berane Sad

Komentari