m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSAOPŠTENJE: Abazović sa đacima OŠ Radojica Perović posadio park koji simboliše prihvatanje različitosti

SAOPŠTENJE: Abazović sa đacima OŠ Radojica Perović posadio park koji simboliše prihvatanje različitosti

Abazović sa đacima OŠ Radojica Perović posadio park koji simboliše prihvatanje različitosti

U organizaciji Kabineta potpredsjednika i Savjeta za prava djeteta, na inicijativu roditelja Jovane Laković, učenice inkluzivnog odjeljenja Osnovne škole Radojica Perović, uz podršku Glavnog grada Podgorica, Zelenilo DOO Podgorica, učitelja, osoblja, roditelja i učenika pomenute Škole, danas su đaci u dvorištu pomenute škole, zajedno sa potpredsjednikom Vlade dr Dritanom Abazovićem, posadili 65 sadnica drveća, za isto toliko odjeljenja u OŠ Radojica Perović.

„Ovu akciju podstakli su ljubav, prijateljstvo i tolerancija. To nam govori da se ove vrijednosti i dalje cijene i da ih je potrebno čuvati i vrednovati. Danas smo posadili 65 sadnica kao simbol prihvatanja različitosti”, istakla je Snežana Dakić Tomanović, direktorica Osnovne škole Radojica Perović.

Dakić Tomanović je naglasila da prihvatanjem posebnih drugara i građenjem prijateljstva, bez obzira na razlike, djeca postaju bolji ljudi, a mi ih, kako je istakla, možemo hrabriti i upućivati da istraju i njeguju ljubav. Ona je navela da nam inkluzivno obrazovanje omogućava da vidimo da je svijet napravljen od različitosti i da ga one čine bogatijim.

„Za Jovaninu radost, ipak, najviše su zaslužni njeni drugari. Ovi mali, veliki, ljudi sposobni su da urade stvari nezamislive odraslom čovjeku i tako mijenjaju svijet na bolje. Oni nam svojim ponašanjem ukazuju da razlike koje postoje među nama ne treba da budu prepreke već mostovi kojima ćemo koračati u sigurnu budućnost. Zahvalila bih se, prije svega, djeci i kolegama, što su načinom ophođenja prema Jovani podstakli njene roditelje da nam iskažu zahvalnost na ovakav način, Jovaninim roditeljima što cijene naš trud i želju da Jovana bude zadovoljna, kao i gospodinu potpredsjedniku Dritanu Abazoviću koji je imao sluha da ovu inicijativu pretvori u akciju, te da nam danas, uz podršku preduzeća Zelenilo, omogući da napravimo park u dvorištu naše škole, na radost svih nas”, naznačila je direktorica Škole Snežana Dakić Tomanović.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, zahvaljujući svima na prisustvu i inicijativi, naveo je da je srećan zbog specijalne energije koja ga okružuje i istakao da sve što stariji treba da rade u životu mora biti namijenjeno za djecu Crne Gore.

„Ovo je samo jedan mali simbolični projekat za djecu Crne Gore, da širimo ruke i ljubav, da primimo svakoga u zagrljaj, kako bi bili uvijek srećni, zadovoljni, nasmijani, kao što ste danas. Potrebno je da prihvatimo različitosti, da se borimo za ekološku državu, da svako od vas ima svoje drvo, kako bi kasnije svojoj djeci pokazali drvo koje ste vi zasadili dok ste bili u školi. Neka smo svi živi i zdravi, da se dobro družimo, da smo nasmijani. Idemo dalje u izgradnji jednog ljepšeg društva”, zaključio je potpredsjednik Vlade Abazović.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

Komentari