m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraSaopštenje

Saopštenje

Podsjećanje na izjavu lidera PzP-a i jednog od lidera DF-a Nebojše Medojevića od 03.11 koji je jasno predvidio razvoj političke situacije u zemlji i politiku Vlade koja je, ispostavilo se, opasan projekat neformalnih centara moći

MEDOJEVIĆ: Krivokapićeva Vlada bez političkih lidera će biti autokratska, nedemokratska i Vlada kontinuiteta

Nakon razgovora sa Mandatarom i konačnim javnim objavljivanjem koncepta Vlade postalo je jasno sledeće:

1. Vlada će biti autokratska i nedemokratska jer će Ministri za svoj rad odgovarati samo Mandataru, ali ne i BIRAČIMA, jer za njih niko nije glasao. Oni svoj politički “legitimitet” crpe iz lične volje jednog čovjeka koji ih je postavio svojom voljom i ličnim izborom. Ministri ne moraju da vode računa o izbornim obećanjima, stranačkim programima, ideologiji zbog čega su građani učestvovali na izborima i birali između više ponuđenih opcija

Mandatar nas je obavjestio da partije neće imati mogućnost neslaganja sa nekim njegovim predlogom za Ministra i da će biti princip “uzmi ili ostavi” Vlada neće biti ni inkluzivna, niti rezultat dogovora, već privatna odluka jednog čovjeka.

2. Ovo će biti Vlada kontinuiteta. Mandatar je jasno rekao da on nije za “ZAMJENU”. To znači da on nije za demontažu sistema i korjenite reforme, već za “PROMJENU” što je eufemizam za kozmetičke promjene postojećeg sistema.

Umjesto Vlade snažnog izvornog političkog legitimiteta, jasne i odlučne političke volje za demontažu bolesnog Đukanovićevog režima, koji predstavlja mutaciju komunističke diktature i mafijaške privatne države, korjenitih političkih reformi, neophodnih za konsolidaciju demokratije (zabrana DPS-a, otvaranja dosijea UDBE i lustracija) dobićemo autokratsku privatnu Vladu, koja će odgovarati onima koji su je formirali.

I ovde je Mandatar u pravu. DF JE ZA KOMPLETNU ZAMJENU BOLESNOG SISTEMA INFICIRANIH KORUPCIJOM I KRIMINALOM I IZGRADNJU NOVOG SISTEMA ZASNOVANOG NA DEMOKRATIJI I POŠTOVANJU LJUDSKIH PRAVA.

Mi nijesmo za lagano šminkanje teško oboljelog bolesnika. Kancer u metastazi se ne može liječiti aspirinom i vitaminom C. Potrebne su radikalne reforme, i duboki i široki hirurški rezovi. Do u zdravo.

Odnos mandatara Krivokapića prema modelu tranzicije vlasti, kao ključnom pitanju budućnosti zemlje je pogrešan, ideološki prevaziđen i OPASAN. Narod traži radikalni raskid sa bivšim režimom. Krivokapić nudi lagane promjene, a pacijent na samrti.

Možda Krivokapić sebe doživljava kao Isusa Hrista, a svoju Vladu kao 12 apostola. Postoji samo jedan problem. Sa njom će upravljati 4 jahača apokalipse (Gojko, Vlado, Miško i Željko) a ne građani.

Bilo kako bilo, bez radikalnih političkih reformi nema demokratije. Bez demokratije nema vladavine prava. Bez vladavine prava nema efikasne ekonomije. Bez efikasne ekonomije nema prosperiteta i normalnog života građana. Nema preskakanja koraka. Sve je povezano u jedan složeni društveno politički proces koji se zove TRANZICIJA.

Nažalost, Vlada “12 apostola” ne može to da isporuči biračima. Biće to dodatno izgubljeno vrijeme i nastavak lutanja i tumaranja po tamnim hodnicima tranzicije u kojima se krećemo od pada Berlinskog zida.

Čekam da vidim šta će Vlado Božović danas narediti svojem bataljonu od 700 botova kao reakciju na ovaj tekst.

Najvažnije je da se osvjetli svačija uloga u ovoj istorijskoj prevari birača i naroda.

Press služba Pokreta za promjene

Komentari