m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHSAOPĆENJE ZA MEDIJE: Neupitna saradnja svih struktura zaštite i spašavanja

SAOPĆENJE ZA MEDIJE: Neupitna saradnja svih struktura zaštite i spašavanja

Sarajevo, 05. 04. 2022. godine

SAOPĆENJE ZA MEDIJE: Neupitna saradnja svih struktura zaštite i spašavanja

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić održao je danas u Sarajevu sastanak sa čelnim ljudima entitetskih civilnih zaštita i Brčko Distrikta. Sastanku je prisustvovao v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite RS Milan Novitović, v.d.direktor Federalne uprave civilne zaštite FBiH Enes Memić i šef Odjeljenja za javnu sigurnost Brčko distrikta Bogdan Bratić.

Razgovarano je o trenutnom stanju u oblasti zaštite i spašavanja u BiH te izazovima u radu i saradnji službi civilne zaštite.

Razmijenjeni su stavovi o izazovima i nastavku realizacije zajedničkih vježbi i projekata, posebno terenske vježbe ResponSEE koja se održava krajem aprila i dio je priprema struktura BiH za članstvo BiH u Mehanizmu civilne zaštite Evropske unije.

Zaključeno je da će se sve započete aktivnosti nastaviti realizirati, uključujući i vježbu ResponSEE, uz visok stepen saradnje i koordinacije svih struktura zaštite i spašavanja u cilju jačanja kapaciteta i spremnosti za efikasniji odgovor na prirodne i druge nesreće.

 

Komentari