m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraRevija “Filmski žanrovi – drama”

Revija “Filmski žanrovi – drama”

N A J A V A
Revija “Filmski žanrovi – drama”
24 – 26. maj, sala DODEST / 20:00

Poznata i prepoznatljiva filmska ostvarenja kad je riječ o drami kao filmskoj fomi biće predstavljena od 24. do 26.maja u okviru revije “Filmski žanrovi – drama”.

I ovo kao i prethodno izdanje revije dio je ovogodišnjeg filmskog programa KIC-a, a ima za cilj predstavljanje filmskih žanrova.

Dobitnik šest Oskara film “Sve o Evi” (1950) sa Bet Dejvis, En Bakster i Džordžom Sandersom u glavnim ulogama otvoriće reviju u ponedjeljak, 24.maja. Riječ je o američkoj drami u kojoj mlada proračunata asistentica pokušava preoteti karijeru, slavu i prijatelje poznatoj glumici.

Treće ostvarenje britanskog scenariste i reditelja Martina Mekdonaha “Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju” (2017) o ženi koja kreće u pravi mali rat protiv policije obilježiće drugi dan, a završnica revije biće u znaku filma “Čovjek ptica” (2014) meksičkog režisera Alehandra G. Injaritua koji obrađuje teme slave i popularnosti glumačkih zvijezda.

Projekcije filmova biće organizovane u sali Dodest, sa početkom u 20 sati.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Komentari