m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraREAGOVANJE – RAKOČEVIĆ

REAGOVANJE – RAKOČEVIĆ

 

Sve što Demokrate uporno, jasno, precizno govore mjesecima, a posebno poslednjih nekoliko dana sa namjerom da očuvamo izbornu volju građana, i još važnije: da spriječimo povratak jednog kriminalno-koruptivnog sistema na pozicije moći – potvrdio je i poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

Samo neupućene mogu iznenaditi njegove najave o povratku DPS-a na mjestima odlučivanja. Jer konstelacija odnosa donosi neoborivu matematiku koja kaže da ukoliko vam DPS podrži manjinsku Vladu, onda taj DPS i odlučuje o njenim koracima i sudbini, jer taj projekat onda zavisi od njihove podrške. Sve drugo su priče za malu djecu, ali isključivo one mališane koji još nisu napunili tri godine.

Naglasio je poslanik Rakočević, sasvim jasno, će u narednih 14 mjeseci DPS odlučivati u vlasti.

1. U političkoj Vladi, kaže, kao najača partija koja će biti i najviše odgovorna.

2.Ili u manjinskoj Vladi u kojoj su spremni da budu partneri, kako kaže, i sa najudaljenijima, samo da ostvare cilj.

A cilj je upravo to da se vrate na pozicije odlučivanja, a kako su tri decenije brusili svoje mehanizme zloupotreba, više su nego sposobni da – ukoliko im URA i SNP daju priliku za to – ponovo pokažu svo svoje umijeće ucjena, pritisaka i malverzacija kojima će poništiti sve rezultate borbe građana Crne Gore za slobodno društvo i državu vladavine prava.

Rakočević sa začuđujućom sigurnošću, a cinik bi rekao kao da mu je obećano, već raspoređuje DPS snage u Vladi koju mu poklanjaju Joković i Abazović. Ne čudi nas poslanik DPS-a ni njegove tvrdnje da će učiniti SVE da smijene sadašnju Vladu, to se od njega i očekuje. Ali nas čudi GP URA iz koje papagajski ponavljaju politički nonsens da nema povratka DPS-a. Zavisiš do DPS, ali nema DPS-a. Briljantno!

Ali molimo kolege iz GP URA, i još poneke sklone zaboravu, da, ako je moguće još više stave fokus na oštra saopštenja Demokrata, jer je to glavni problem. Uostalom, baš ta saopštenja su trideset godina radila od Crne Gore svaki mogući krininalni horror, deportacije, rat za mir, šverc duvana, droge, ljudi. Ta saopštenja su poklopila Crnu Goru atmosferom straha zbog brojnih mafijaških ubistava, instalirala kriminalni sistem vrijednosti, nepotizam, produkovala nebrojene afere i zloupotrebe. Saopštenja Demokrata su, lako je to vidjeti, razlog iseljavanja građana Crne Gore.

Na kraju, posebna poslastica za jezičke puritance neka bude Rakočevićeva lagodnost i sigurnost da zaprijeti:,,kako ko sa nama sad, tako ćemo mi s njim kasnije”. Pajovića su nagradili ambasadorskim mjestom, šta li su planirali za ove?

____________________________________

Press centar Demokrata

Komentari