m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoReagovanje potpredsednika Vlade i ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića na izjavu Igora Jurića

Reagovanje potpredsednika Vlade i ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića na izjavu Igora Jurića

Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:

„Једини који годинама тврди да поседује доказе о педофилима у Србији, као и о политичарима педофилима, јесте Игор Јурић. У више наврата тврдио је да располаже подацима о угрожености деце и да је спреман да те податке подели са надлежним државним органима, са јавношћу, медијима и свима другима који би могли да помогну.

Међутим, потпуно је јасно, и сада након најновијег разговора са припадницима Управе криминалистичке полиције којима поново није рекао ништа, баш као ни у Вишем јавном тужилаштву, да он не говори истину. Јасно је као дан да он не жели да саопшти јавности ко су педофили који могу бити претња деци, нити каквим доказима располаже, које је годинама уназад више пута тврдио да има.

Нажалост, не располажем ниједним доказом о било ком педофилу у Србији, јер бих у супротном тај материјал радо поделио са тужилаштвом и полицијом и свим силама се борио да они никад не изађу из затвора.

Јурић је тврдио пуно пута до сада не само да има доказе, већ и да их је поделио са својим најближим пријатељима, а до дан данас није обавестио јавност какви су то докази, нити на било који начин помаже државним органима да те педофиле приведу правди.

Он треба да разуме да свакодневна гостовања на телевизијама нису пут да се помогне деци која могу бити угрожена. Једини начин и једини пут јесте да тужилаштву и полицији да доказе које тврди да има, и да они, у складу са законом, спроведу истрагу.

Бесмислено је Јурићево препуцавање са мном, јер ово није питање ни Небојше Стефановића ни Игора Јурића. Све што треба да уради је да тужилаштву и полицији достави доказе које тврди да има, јер је то једини начин да тужилаштво може да спроведе истрагу. Уједно, то је и једини честит и исправан пут, уместо што троши хиљаде сати на телевизијама, где су му једини предлози да гостује у још телевизијских емисија и води још бесмислених разговора. Уместо свега тога, Игор Јурић треба да предочи доказе и да помогне потенцијалним жртвама.“

Komentari