m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraREAGOVANJE: MIR I SUŽIVOT MORAJU BITI DUŽNOST I OBAVEZA SVIH NAS

REAGOVANJE: MIR I SUŽIVOT MORAJU BITI DUŽNOST I OBAVEZA SVIH NAS

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA
 
 

REAGOVANJE: MIR I SUŽIVOT MORAJU BITI DUŽNOST I OBAVEZA SVIH NAS

Demokratska Crna Gora oštro osuđuje skrnavljenje Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u zetskom selu Vranj i poziva nadležne organe da učine sve što je u njihovoj moći da se ovakvi nemili događaji više ne ponove i počinioci kazne u skladu sa zakonom. Nesavjesno ponašanje pojedinaca, nastavlja da ruši međuvjerski i međunacionalni sklad u koji vlada u Crnoj Gori.

Činjenica da su vinovnici ovog čina maloljetnja lica svima nama daje do znanja da su kućno vaspitanje i kvalitetno obrazovanje odskočna daska za napredak društva u pogledu tolerancije i međusobnog poštovanja kojem težimo kao društvo i država. Djeca su naše najveće blago i moramo učiniti sve da budu svjesni svojih radnji, kao i eventualne posljedice koje nastupaju. Apelujemo i na roditelje da usmjeravaju svoju djecu na pravi put, put sloge, suživota i tolerancije. Mržnja nikom nikada nije donijelo ništa dobro. U Crnoj Gori su svi jednaki koje god nacije i vjere bili.

Mir i suživot svih vjera i nacija mora biti naša dužnost i vrijednosti tolerancije i poštovanja različitosti se moraju baštiniti i razvijati da bi naše društvo napredovalo.

Štjefan Camaj,
Odbornik Demokrata u SO Tuzi

Komentari