m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraREAGOVANJE AUTO I KARTING SAVEZA CRNE GORE

REAGOVANJE AUTO I KARTING SAVEZA CRNE GORE

REAGOVANJE AUTO I KARTING SAVEZA CRNE GORE

 

Odlukom o dodjeli sredstava za sprovođenje programa sportskih organizacija u 2022.godini , donesene od Uprave za sport i mlade 23.03.2022.godine, Auto i karting savezu Crne Gore opredijeljeno je 500€.

Smatramo, da je ova odluka ponižavajaća, posebno iz razloga što je Crna Gora prepoznata u svijetu automobilizma na Evropskim prostorima. O brojnim uspjesima naših automobilista decenijama unazad je suvišno govoriti. Samo prošle godine Crna Gora je imala tri šampiona na prvenstvu Centralno Evropske Zone i to : Vasilija Jakšića, Nikolu Asanovića i Filipa Petkovića , a jedina smo država od svih evropskih zemlja koje su članice Centralno-evropske zone (CEZ), i učestvuju u organizaciji šampionata CEZ-a, koja je dobila organizaciju dvije trke ovog ranga,pored domaćeg Šampionata.

Napominjemo i to da će Crnu Goru na Evropskom Prvenstvu,najprestižnijem takmičenju ove vrste, prvi put ove godine predstavljati Vasilije Jakšić.

Cifra koju je nam je Uprava za sport i mlade u iznosu od 500 €  namijenila je smiješna, jer ne pokriva ni jednu stavku troškova predviđenih Projektom koji smo kandidovali. Javnost mora biti upoznata da za organizaciju jedne trke domaćeg Šampionata je potrebno minimum 10000€ , a za organizaciju trka koje se boduju za CEZ cifra je mnogo veća . Razočarani smo što ni jedna predložena stavka našeg Projekta nije uvažena,kao i  samovoljom v.d. direktora Begovića. Sramno je što na ovaj način Uprava za sport i mlade želi da uništi sport koji broji minimum 100 aktivnih vozača.

Pitamo se da li je za očekivati da poslije brojnih uspjeha naših automobilista na domaćoj i međunarodnoj sceni treba da strepimo za opstanak Saveza?

Pitamo se koji je bio kriterijum za dodjelu sredstava?

U prošloj godini nam je opredijeljeno 13000€ , što je takođe minimalno , a sada kad imamo više aktivnosti samo 500€ ? Koji je razlog?

Da li nadležni u Upravi za sport i mlade na ovaj način žele dodatno da ponize ovaj sport i uspjehe naših takmičara?

Jesmo li toliko antipatični kad s ponosom podignemo crnogorsku zastavu na pobjedničko postolje širom Evrope?

Mnogo pitanja bez odgovora.

Već smo preduzeli aktivnosti za zakazivanje sjednica organa upravljanja gdje ćemo donijeti Odluku o daljem djelovanju, a sigurno ćemo potražiti pravni lijek kod nadležnih institucija u Državi.

 

Rukovotsto Auto i karting saveza Crne Gore

Komentari