m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraRadovanić: Podrška EP dodatno motiviše da ubrzamo strukturne reforme  

Radovanić: Podrška EP dodatno motiviše da ubrzamo strukturne reforme  

Radovanić: Podrška EP dodatno motiviše da ubrzamo strukturne reforme  

,,Iskazujemo zahvalnost poslanicima Evropskom parlamenta (EP) i našim partnerima Zelenim Evrope na podršci koju nam kontiunirano pružaju. Tačka rezolucije u kojoj se eksplicitno pohvaljuje rad jednog čovjeka je svojevrsni raritet, kao i jasan pokazatelj da je put kojim je Građanski pokret URA krenuo ispravan”, saopštio je danas generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić povodom usvojene Rezolucije izvjestioca za Crnu Goru u Evropskom parlamentu Tonina Picule.

Kako je kazao, riječ je o još jednom dokazu koliko je intenzivna saradnja URE i Zelenih Evrope, čija je članica, u proteklom periodu, bila od značaja za suštinske promjene u Crnoj Gori. ,,Udruženi smo oko istih ideja i principa. Zahvalni smo našim evropskim kolegama jer su prepoznali naše iskrene namjere da sprovedemo strukturne reforme i da se, prvenstveno, obračunamo sa organizovanim kriminalom i korupcijom u Crnoj Gori”, navodi Radovanić.

Prema njegovim riječima, ovakve reakcije evropske zajednice dodatno ih motivišu u njihovim naporima. ,,Jačamo saradnju i povjerenje sa predstavnicima Evropske unije (EU) i radićemo na tome da Crna Gora ubrza svoj razvojni put i da što prije ostvari ciljeve zacrtane u evropskoj agendi. Želimo da Crna Gora postane sljedeća članica evropske zajednice, jer je to jedina perspektiva za naše društvo”, zaključio je Radovanić.

Komentari