m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHRadionica o migracijskim kretanjima u BiH i ulogama i odgovornostima u upravljanju privremenim prihvatnim centrima

Radionica o migracijskim kretanjima u BiH i ulogama i odgovornostima u upravljanju privremenim prihvatnim centrima

Sarajevo, 28. 05. 2021. godine

Radionica o migracijskim kretanjima u BiH i ulogama i odgovornostima u upravljanju privremenim prihvatnim centrima

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i Službom za poslove sa strancima organizira dvodnevnu radionicu “Pomoć migrantima u Bosni i Hercegovini – pristupi unutar i izvan privremenih prihvatnih centara”. Radionica se održava od 31. maj – 01. juni 2021. godine u Hotelu Natura Art u Bihaću.

Skupu će prisustvovati ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić. šefica misije IOM Bosni i Hercegovini Laura Lungarotti, direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić, premijer USK Mustafa Ružnić i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Na radionici će između ostalog biti predstavljeni trendovi kretanja migranata unutar Bosne i Hercegovine, sa fokusom na Unsko-sanski kanton i potencijalnih scenarija u nadolazećim mjesecima, te definiranje uloga i odgovornosti između aktera u smislu primopredaje Službi za poslove sa strancima pri upravljanju privremenim prihvatnim centrima, kao i potencijalne potrebe za izgradnjom kapaciteta.

Komentari