m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraPromocija knjige i izložba polaznica slikarske radionice „Treće doba“

Promocija knjige i izložba polaznica slikarske radionice „Treće doba“

N A J A V A

Promocija knjige i izložba polaznica slikarske

radionice „Treće doba“

                            Utorak, 1. jun, izložbeni hol KIC-a / 19:00

KIC „Budo Tomović“ biće domaćin promocije knjige *Ljepote stvaranja kroz slikarsku radionicu „Treće doba“* autorke Ljiljane Đurović i izložbe slika i radova polaznica radionice, od utorka, 1. juna u izložbenom holu KIC-a od 19 sati.

Knjigu, koja je svojevrsni omaž stvaralaštvu Tinde Bulatović, odnosno njenom predanom višedecenijskom radu sa pripadnicama *treće dobi, predstaviće uz autorku, profesorica Tinda Bulatović i Vera Bojanić, pjesnikinja i slikarka.

U izložbnom holu KIC-a biće organizovana izložba radova polaznika i polaznica Radionice crtanja i slikanja Tinde Bulatović koju će otvoriti Snežana Burzan, direktorica KIC-a.

               Ljiljana Đurović u predgovoru piše:

“Ova retrospektiva djelovanja radionice slikanja i crtanja je nastala iz mog razmišljanja kako da se zahvalimo profesorici Tindi Bulatović za njen nesebičan trud oko svih nas. Upravo onda kada je Tinda prestala sa radom u meni se rodila ideja da napišem knjigu o njenoj radionici. Ali ne samo ja, htjela sam da i moje drugarice, budu dio te knjige tim što će i one napisati par rečenica o radionici crtanja i slikanja. Davne 2000. godine po nagovoru moje sestre Vesne, postala sam član radionice, do kraja njenog postojanja. Kako sam imala predznanje o slikanju uz pomoć profesorice sam savladala još neke tehnike slikanja. Prolazili su časovi, godine i tako 21. godinu, postojala je slikarska radionica koja je mijenjala svoje prebivalište kao i svoje ime…”

Ljiljana Đurović rođena je 1951. godine u Titogradu. Završila je Srednju tehničku školu. Radila je u Telekomu Crne Gore do svog penzionisanja. Tokom svog rada bavi se aktivno i slikanjem. Član je slikarske radionice crtanja i slikanja Tinde Bulatović, ULSCG-a i slikarske radionice „Boje prijateljstva“. Izlagala je na više kolektivnih izložbi širom Crne Gore i van nje.

Ovu knjigu piše da sačuva lijepa sjećanja na rad Radionice crtanja i slikanja Tinde Bulatović, kao i divna druženja sa njenim polaznicima.

Podsjetimo i da je Tinda Bulatović završila Školu primijenjenih umjetnosti u Herceg Novom, a Akademiju primijenjenih umjetnosti u Beogradu. Od 1964. godine radila je kao modni kreator u Podgorici, osnovala „Domaću Radinost“ u preduzeću Titeks u Titogradu 1982. godine, bavila se kostimografijom (za Crnogorsko narodno pozorište), modnim novinarstvom – (sarađivala sa beogradskim i crnogorskim listovima), likovnom pedagogijom. Od 1988. godine slika i izlaže. Članica je: Udruženja primijenjenih, Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore i Društva slikarskog uranka Podgorice.

Za svoj rad više puta je bila nagrađivana na Tekstilnim sajmovima širom Jugoslavije, otkupnim nagradama, kao i društvenim priznanjima. Među njima se izdvajaju Zlatna plakata Privredne komore Jugoslavije 1984. i priznanje „Majstor dizajna“ dobijeno u Sloveniji 1983. godine.

 

                 Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Komentari