m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraPremijer Krivokapić razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Hrvatske

Premijer Krivokapić razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Hrvatske

Premijer Krivokapić razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Hrvatske

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zravko Krivokapić, dočekao je danas u Vili Gorica ministra vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske, Nj.E. Gordana Grlića Radmana.

Premijer Krivokapić izrazio je zahvalnost zbog solidarnosti koju je Republika Hrvatska pokazala prema Crnoj Gori, opredjelivši deset hiljada doza vakcina. Premijer Krivokapić je poručio da se nada da će obje države i region što prije izaći iz krize koja je izazvana pandemijom COVID-19, te da će nastupajuća ljetnja sezona biti dovoljno uspješna za obje države čije ekonomije su strateški naslonjene na turizam. Premijer je istakao da je i ranije navodio prošlogodišnji primjer hrvatske turističke privrede, kao model kako Crna Gora mora i može da privređuje u novonastalim okolnostima.

Želimo da unaprijedimo saradnju sa svim partnerima, posebno sa susjedima kao što je Hrvatska, sa kojom inače imamo izuzetnu saradnju u svim oblastima. Nadam se da ćemo u budućnosti, u duhu evropske agende, bilateralnim putem i formiranjem Komisije riješiti i pitanje Prevlake”, rekao je Krivokapić.

Premijer Krivokapić upoznao je hrvatskog ministra Radmana i sa prioritetima u pristupnim pregovorima kao i sa komplikacijama koje su nastale prilikom izmjena tužilačkih zakona, a koje su bile inicirane od strane parlamentarne većine, sa ciljem da Crnu Goru dovedu do što bržeg zatvaranja poglavlja 23 i 24.

U tom pravcu očekujemo i pomoć Republike Hrvatske, kako bi Crna Gora postala sljedeća članica EU, a naše vrijednosti bile sastavni dio evropskih vrijednosti “, naglasio je predsjednik Krivokapić.

Ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske, Gordan Grlić Radman, rekao je da je Hrvatska spremna da sa Crnom Gorom podijeli sva svoja pregovaračko – pristupna ekspertska iskustva, naročito u dijelu koja se tiču poglavlja 23 i 24.

Hrvatska ne zaboravlja pomoć koju ste nam uputili nakon razornog zemljotresa koji je zadesio Petrinju i njenu okolinu. Prenosim vam i ličnu zahvalnost i pozdrave vašeg kolege, a našeg premijera Andreja Plenkovića. U duhu dobrosusjedstva i najboljih želja, Hrvatska će građanima Crne Gore vrlo brzo isporučiti 10 hiljada doza cjepiva”, naglasio je ministar Radman.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

FOTO I VIDEOhttps://flic.kr/s/aHsmVxupVY

Komentari