m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Monday / December 4.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraPremijer Krivokapić na iftaru sa reisom Fejzićem

Premijer Krivokapić na iftaru sa reisom Fejzićem

Premijer Krivokapić na iftaru sa reisom Fejzićem

 

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić, priredio je sinoć u Vili „Gorica” iftar večeru za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata ef. Fejzića i njegove saradnike.

 

Predsjednik Krivokapić i reis Fejzić razgovarali su o saradnji Islamske zajednice i Vlade Crne Gore, kao i o problemima na čijem rješavanju je neophodno zajednički raditi. Na sastanku je konkretnije razgovarano i o temama kao što su povraćaj vakufa, muslimansko groblje i rad Medrese. Naglašena je potreba da se narednom periodu formira novi saziv Mješovite komisije za sprovođenje Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori.

 

Predsjednik Krivokapić je istakao da je Ramazan mjesec blagodati, mira i praštanja, te da je Crna Gora država koja poštuje vjerske slobode i prava svih građana.

Iftaru u vili „Gorica” prisustvovali su i savjetnica predsjednika Vlade za manjine Maida Gorčević, direktor Medrese „Mehmed Fatih” Amer Šukurica, sekretar Islamske zajednice Fuad Čekić i savjetnik reisa za pravna pitanja Muharem Demirović.

 

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

FOTO I VIDEO: https://flic.kr/s/aHsmVx9Nn1

Komentari