m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraPremijer Krivokapić: DPS uzalud pokušava da spere svoju ratnu prošlost

Premijer Krivokapić: DPS uzalud pokušava da spere svoju ratnu prošlost

Premijer Krivokapić: DPS uzalud pokušava da spere svoju ratnu prošlost

Svojim nepotpisanim saopštenjem, kako i priliči DPS-u, vječitim kukavicama lične politike koju čak i oni odbacuju, u blijedom pokušaju odbrane onoga što je neodbranjivo, politike koju je svijet vidio i koju na ovim prostorima pamte svi, DPS uzalud pokušava da spere svoju ratnu prošlost intrigarenjem po biografijama ljudi koji Crnoj Gori ne duguju ništa, a kojima DPS duguje sve.

Jasno je da gospoda iz DPS-a sama ne vjeruje u ono što su usvojili. Skupština Crne Gore već je 2009. usvojila Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta u kojoj se osuđuje masovni zločin u Srebrenici počinjen 1995 godine. Jedino što je postalo očigledno je da savjest DPS-a, i gospodina koji se krije iza nepotpisanog saopštenja svoje partije, nije mirna.  Kao što je očigledno i da isti ni sami ne vjeruju u sadržaj toga teksta, pa hoće da im aktuelna vlast umiri savjest i spasava političku čast.

Sa nama gospodo nema pregovora i nema trgovine ni sa jednom jedinom žrtvom, nastalom upravo vašom politikom 90-tih.

Gospodine koji se kriješ iza nepostpisanog saopštenja svoje partije, ni čast ni savjest niko vam ne može spasiti, jer vi niste spašavali narode SFRJ nego ste ih ili predvodili u pogibije, ili njihove pogibije pomagali gorivom, oružjem i deportacijom.

Što se tiče vaših navoda da glorifikujem g-dina Vučića i njegove podvige prema Srebrenici, odgovoriću vam samo ovo: poklonjenje žrtvama nije glorifikacija. Vi bi, gospodo iz DPS-a trebalo da se izvinite porodicama žrtava jer ste opet i opet  pokazali da vam je političko važnije od državničkog držanja, da vam je populizam preči od mirnog počivanja srebreničkih žrtava i mira koji njihove porodice nalaze boreći se da nastave život bez najvoljenijih.

Potpisali se ili ne, svako vaše saopštenje, gospodo iz DPS-a, rukopis je i rukodjelo vašeg šefa pa mu još ovim odgovaram: Dokazi o tridesetogodišnjem radu nose prvo njegovo ime, pa onda redom jasna imena i prezimena. Svi ti dokazi biće dostavljeni i do detalja ispitani pred reformisanim i slobodnim institucijama od kojih se nećete moći sakriti nijednim saopštenjem.

Ostale kvalifikacije stavljam vama na Obraz, vama priliče, ne meni, niti ikome iz nove vlasti.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE 

Komentari