m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraPremijer Krivokapić: Crna Gora će pružiti podršku evropskoj perspektivi BiH

Premijer Krivokapić: Crna Gora će pružiti podršku evropskoj perspektivi BiH

Premijer Krivokapić: Crna Gora će pružiti podršku evropskoj perspektivi BiH

U okviru zvanične posjete Bosni i Hercegovini, u kojoj boravi na poziv predsjedavajućeg Savjetom ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije, predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić, sastao se sa članovima kolegijuma Predstavničkog doma i parlamentarcima, Adilom OsmanovićemNebojšom RadmanovićemNikolom ŠpirićemAsimom Sarajlićem i Barišom Čolakom.

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić informisao je sagovornike o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori i kazao da očekuje da predstavnici svih partija u Parlamentu pokažu političku zrelost i svojim učešćem u radu Skupštine doprinesu evropskom putu Crne Gore.

„Poltičke partije u Crnoj Gori moraju pokazati zrelost da sa pozicije vlasti i opozicije doprinesu članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji. To prije svega u domenu snaženja mehanizama za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, odnosno jačanju legislative koja je obuhvaćena poglavljima 23 i 24″, istakao je premijer Krivokapić. U tom kontekstu on je ukazao na ogroman značaj koji u tom dijelu ima Skupština i istakao da je saradnja svih grana vlasti preduslov bržeg ispunjavanja obaveza u pregovorima.

Predjednik Vlade kazao je da je najvažnije da nema spornih pitanja između dvije zemlje.

„Neka prva regionalna posjeta bude svjedočanstvo i primjer kako treba da mijenjamo jedni druge. Treba da razmišljamo o budućnosti, a istoriju ostavino istoričarima. Zalažemo se za mir, stabilnost i prosperitet, a to možemo ostvariti jedino ako se potpuno okrenemo ekonomiji”, poručio je premijer Krivokapić.

Članovi kolegijuma Predstavničkog doma i parlamentarci izrazili su zadovoljstvo jer prva regionalna posjeta premijera Krivokapića BiH samo potvrđuje već dobru saradnju dvije zemlje. Istakli su da posjetu vide kao prijateljsku i dobronamjernu, a dobre odnose, kako su naglasili, potvrđuje veliki broj sporazuma koji su potpisani ili koji su u pripremi između Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Istakli su i da je bitno kretanje BiH ka EU i izrazili nadu da će što prije postati kandidat za članstvo.

„Dobro je da se držimo univerzalnih vrijednosti i da zajedno idemo naprijed. BIH uči od Crne Gore kada su u pitanju evroatlanske integracije i želimo da se bolje povežemo”, saopštili su članovi kolegijuma Predstavničkog doma i parlamentarci Skupštine BiH. Oni su tokom razgovora s premijerom Krivokapićem prepoznali odlučnost i snagu Vlade da ide putem građanske, evropske i prosperitetne Crne Gore.

Premijer Krivokapić kazao je da Vlada želi Bosni i Hercegovini da što prije stekne status kandidata. “Crna Gora će sa zadovoljstvom podijeliti svoje iskustvo kako bi vam pomogli na vašem evropskom putu” zaključio je premijer.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE 
 

Komentari