m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraPremijer Krivokapić čestitao 29. april, Dan Univerziteta Crne Gore

Premijer Krivokapić čestitao 29. april, Dan Univerziteta Crne Gore

Premijer Krivokapić čestitao 29. april, Dan Univerziteta Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, rektoru Univerziteta Crne Gore Vladimiru Božoviću, svim profesoricama i profesorima državnog Univerziteta, istraživačima, naučnim saradnicima, studentkinjama i studentima, čestitao je Dan Univerziteta Crne Gore.

„Univerzitet Crne Gore kao najreprezentativnija institucija obrazovnog, naučno-istraživočkog i kulturno – umjetničkog rada u našoj državi, u proteklih 48 godina, od osnivanja do danas, ubrzano je rasla, razvijala svoje kapacitete i postala glavni nacionalni nosilac produkovanja kadrova visokoškolskog obrazovanja i najviših naučnih zvanja.

Neprocjenjiv je doprinos Univerziteta crnogorskoj naučnoj misli, ali i njenoj prisutnosti u međunarodnim i globalnim relacijama. Modernizacija nastavnog i naučno-istraživačkog procesa, uz korišćenje najsavremenijih tehničko – tehnoloških dostignuća, te praćenje najnaprednijih tokova naučno – obrazovne teorije i prakse, imperativi su kojih se Univerzitet drži od osnivanja i čvrsto vjerujem da će vođen njima nastaviti svoj dalji razvoj, na korist cijelog društva.

Naučnost i bezrezervna posvećenost obrazovnoj i istraživačkoj djelatnosti, garant su autonomije Univerziteta koja treba da bude realno dostignuće, u kojem učestvuju studenti, profesori, univerzitetski saradnici i sveukupna zajednica.

Bez obzira na personalna rješenja, ideološka ili politička opredjeljenja činilaca državnih administracija, Univerzitet jeste i nadam se da će i nadalje biti tretian na dostojan način koji zaslužuje institucija od koje zavisi budući razvoj i međunarodni ugled naše zemlje.

Univerzalnost obrazovne, naučne, kulturne i umjetničke misli, jeste u osnovi i evropskih integracija i Vlada Crne Gore naročito pozdravlja i podržava Univerzitet koji učešćem u programima, projektima i međunarodnim razmjenama iskustava, naučnika i studenata, osnažuje i afirmiše osjećaj pripadnosti naših građana Evropskoj uniji i svim naprednim globalnim tokovima.

Uz iskrenu želju da se državni Univerzitet što prije i još značajnije približi najvišim dometima i rezultatima vodećih evropskih i svjetskih katedri, još jednom Vam čestitam Dan Univerziteta Crne Gore”, stoji u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravka Krivokapića.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

Komentari