m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraPredsjedništvo URA: Crna Gora bez nove vlade svakim danom gubi – formirati je što prije

Predsjedništvo URA: Crna Gora bez nove vlade svakim danom gubi – formirati je što prije

Građanski pokret URA i mandatar dr Dritan Abazović uradili su sve da dođe do formiranja nove 43. evropske vlade i što se URE tiče ona može biti formirana već sjutra, zaključak je sjednice Predsjedništva ove partije koja je održana danas.

Na sjednici je istaknuto da je Crna Gora svakim danom bez nove vlade u sve većim problemima kako na unutrašnjem planu tako i u pogledu vanjske politike.

Na sceni je enormno povećanje cijena proizvoda i energenata na svjetskim tržištima zbog ratnih dešavanja u Ukrajini a Crna Gora i dalje zbog političke situacije nema mehanizam da građanima olakša situaciju. Na pragu je i turistička sezona koja je glavni izvor prihoda za ukupni BDP Crne Gore a pritom nemamo vladu koja bi u efektivnom smislu sve to i organizovala. Vanjska politika Crne Gore, koja je najviše odmakla u procesu pregovora sa EU od svih kandidata za članstvo, nije usklađena sa sankcijama EU prema Rusiji što Crnu Goru nesumnjivo košta u integracionom procesu. Sve su to razlozi da Crna Gora što prije dobije novu evropsku Vladu.

Sve partije kojima je stalo do građana i države u ovom momentu trebale bi da zanemare uskopartijsku politiku i pokažu odgovornost i pritom ne kalkulišu zbog lokalnih izbora ili bilo čega drugog. URA nikada nije bila partija u kojem se ultimatima rješavaju sporna pitanja pa neće ni ovoga puta ali sve ostale partije moraju znati da odgovornost u daljim procesima leži isključivo na njima.

MEDIJSKI TIM
URA

Komentari