m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraPredsjedništvo i Glavni odbor URE glasali za svoje kandidate u 43. Vladi

Predsjedništvo i Glavni odbor URE glasali za svoje kandidate u 43. Vladi

Na današnjim sjednicama Predsjedništva i Glavnog odbora Građanskog pokreta URA konstatovano je da je ova partija iz političkih procesa koji su se odigrali u prethodnim mjesecima izašla kao pobjednik.
Zaključeno je da URA nije odustala ni od jednog svog principa, svojih vrijednosti i programskih načela.
„URA je preuzela odgovornost i uspjela da otpočne proces pomirenja nepomirljivih političkih polova u Crnoj Gori. Započet je proces transformacije crnogorske političke scene ali i društva na bolje i on je sada već nepovratan. U tom procesu mnoge političke partije ali i ostali subjekti društva dolaze na ono što su bazične vrijednosti URE”, stoji u saopštenju.
U saopštenju se navodi i da su Predsjedništvo i Glavni odbor jednoglasno podržali kadrovska rješenja URE u budućoj 43. Vladi Crne Gore.
„Stranački organi URE kao kandidata za ministra unutrašnjih poslova imenovali su potpredsjednika Filipa Adžića, kao kandidatkinju za ministarku evropskih integracija potpredsjednicu Jovanu Marović, kao kandidata za ministra ekonomskog razvoja i turizma potpredsjednika Gorana Đurovića i za kandidatkinju za ministarku ekologije i prostornog planiranja političku direktorku Anu Novaković-Đurović”, navodi se u saopštenju.

Ističu i da su na ovaj način kao partija vodili računa o rodnoj ravnopravnosti te taj procenat u njihovim kadrovskim rješenjima za sastav buduće Vlade iznosi 50% – 50%.

MEDIJSKI TIM
URA

Komentari