m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHPredsjednik Čović i zamjenica Krišto sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Hercegbosanske županije

Predsjednik Čović i zamjenica Krišto sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Hercegbosanske županije

Mostar, 21. ožujka 2022. godine

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Predsjednik Čović i zamjenica Krišto sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Hercegbosanske županije

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i zamjenica predsjednika Borjana Krišto sastali su se danas u Drvaru s članovima predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije.

Dragan Konta, predsjednik Županijskog odbora upoznao je stranačko vodstvo sa stanjem i aktivnostima HDZ-a BiH na području županije. U raspravu su se uključili svi nazočni o aktivnostima po općinama i gradovima ove županije, iznoseći aktualne projekte, probleme i zahtjeve za veće razine vlasti.

Naglašena je potreba aktiviranja i podrške razvojnim programima i projektima kao i uključivanje svih razina vlasti.

Predsjednik Čović informirao je nazočne o trenutnim političkim prilikama u BiH. Govoreći o završenom procesu pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH, istaknuo je kako su Bosni i Hercegovini potrebne izmjene Izbornog zakona i ograničene ustavne izmjene, ne samo kako bi se stekli formalno-pravni uvjeti za održavanje Općih izbora, već i za relaksiranje odnosa između konstitutivnih naroda i postizanje novog zamaha na putu BiH k Europskoj uniji.

Također, predsjednik Čović je kazao kako su krajem ovog tjedna zakazane sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, na kojima će se detaljno raspravljati o okolnostima i prekidu pregovaračkog procesa, napominjući kako Hrvati u ovim okolnostima imaju Zaključke Hrvatskog narodnog sabora koji su obvezujući.

Kazao je, kako će se i veće razine vlasti uključiti pri rješavanju mogućih problema i nesporazuma na koje nailaze Hrvati na području Hercegbosanske županije, te stranačkim dužnosnicima pružio potporu u prezentiranim aktivnostima.

HDZ BiH

Komentari