m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHPREDSJEDAVAJUĆI DOMA NARODA BAKIR IZETBEGOVIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSJETU AMBASADORICU SLOVENIJE U BIH

PREDSJEDAVAJUĆI DOMA NARODA BAKIR IZETBEGOVIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSJETU AMBASADORICU SLOVENIJE U BIH

Сарајево/Sarajevo 17.05.2021. godine

PREDSJEDAVAJUĆI DOMA NARODA BAKIR IZETBEGOVIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSJETU AMBASADORICU SLOVENIJE U BIH


Iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakira Izetbegovića dostavljeno nam je saopćenje za medije koje proslijeđujemo u cjelosti: 

“Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadoricu Republike Slovenije Zoricu Bukinac.

 

Konstatovano je da je ekonomska saradnja dvije zemlje dobra, ali da postoji prostor za njeno unapređenje. Također je razgovarano o unapređenju saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije u oblastima kulture i obrazovanja, čemu su značajno doprinijeli bilateralni sporazumi potpisani između dvije zemlje.

 

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima ubrzanja integracijskih procesa Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Ambasadorica Bukinac je podsjetila da Slovenija u julu preuzima predsjedavanje Vijećem Evropske unije, te je u tom kontekstu iskazala punu podršku evropskom putu Bosne i Hercegovine.

 

Ambasadorica Bukinac je posebno istaknula visok nivo sigurnosne saradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije.

 

Izetbegović se zahvalio ambasadorici Bukinac na saradnji u proteklom mandatu, te joj je zaželio sreću u nastavku profesionalne karijere”.

Komentari