m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHPREDSJEDATELJ DOMA NARODA DR. DRAGAN ČOVIĆ S IZASLANSTVOM REPUBLIKE FRANCUSKE

PREDSJEDATELJ DOMA NARODA DR. DRAGAN ČOVIĆ S IZASLANSTVOM REPUBLIKE FRANCUSKE

Сарајево/Sarajevo 23.3.2022. godine

PREDSJEDATELJ DOMA NARODA DR. DRAGAN ČOVIĆ S IZASLANSTVOM REPUBLIKE FRANCUSKE

“Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je sastanak s izaslanstvom Republike Francuske u kome su bili visoki dužnosnici Ministarstva vanjskih poslova Republike Francuske, zamjenik direktora za kontinentalnu Europu Sylvain Guiaugué i zamjenik direktora za Europsku uniju Cyril Piquemal, te zamjenik veleposlanice Republike Francuske u BiH Xavier Rouard.

Razgovaralo se o partnerstvu Bosne i Hercegovine s Francuskom i strateškoj važnosti suradnje u svim segmentima, osobito u oblastima gospodarstva, ekonomije i tehnološke modernizacije.

Izraženo je zadovoljstvo bilateralnim odnosima dvaju zemalja koji će jačati i u budućnosti u svim sferama.

Istaknuto je kako sigurnosna arhitektura Europe mora biti kompaktna u svim izazovima. Osobito je istaknuta važnost integracijskih odnosa prema Europskoj uniji i jačanju kapaciteta u suradnji s NATO-om.

Dr. Čović posebno je izdvojio kako je Izborni zakon BiH trenutno najvažnije političko pitanje koje treba relaksirati unutarnje odnose među konstitutivnim

narodima i omogućiti legitimno političko predstavljanje definirano Daytonsko – pariškim mirovnim sporazumom.

Diskriminacija i majorizacija protivni su praksama europskih multinacionalnih i multikulturnih zemalja. Politička kriza mora biti prevladana kao najveći test postdaytonske BiH, ali i jamstvo bržeg napretka prema Europskoj uniji, rečeno je tijekom sastanka.” (kraj)

Sektor za odnose s javnošću

Komentari