m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHPREDSJEDATELJ DOMA NARODA DR. DRAGAN ČOVIĆ PRIMIO U NASTUPNI POSJET VELEPOSLANIKA SAD U BIH

PREDSJEDATELJ DOMA NARODA DR. DRAGAN ČOVIĆ PRIMIO U NASTUPNI POSJET VELEPOSLANIKA SAD U BIH

Сарајево/Sarajevo 22.3.2022. godine


PREDSJEDATELJ DOMA NARODA DR. DRAGAN ČOVIĆ PRIMIO U NASTUPNI POSJET VELEPOSLANIKA SAD U BIH

“Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine  dr. Dragan Čović primio je u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Nj. E. Michaela Murphyja.

Na današnjem susretu s veleposlanikom razgovaralo se o bilateralnim i partnerskim odnosima dvaju zemalja koji su na zavidnoj razini.

Ekonomska i gospodarska suradnja uz kapitalne infrastrukturne projekte i njihovu realizaciju koje trebaju doprinijeti životnom standardu stanovnika Bosne i Hercegovine bit će u fokusu svih razina vlasti, kazano je tijekom razgovora.

Dr. Čović izdvojio je važnost europske perspektive Bosne i Hercegovine i jačanje sveukupne suradnje s NATO alijansom. Kao predstavniku hrvatskog naroda u BiH članstvo u Europskoj uniji i NATO predstavljaju dva ključna vanjskopolitička prioriteta, naglasio je dr. Čović.

Na sastanku je posebno izdvojeno i naglašeno kako se konačno rješenje oko reforme izbornog zakonodavstva mora postići. Konstitutivnost tri naroda i legitimno političko predstavljanje su temelj Daytonskog mirovnog sporazuma.

Na sastanku je zaključeno kako je sigurnost i stabilnost BiH jedan od ključnih prioriteta zajedničkog djelovanja, na čemu treba nastaviti predano raditi.” (kraj)

Sektor za odnose s javnošću

Komentari