m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraPOSLJEDNJI DAN ZA PRIJAVE 9. MART

POSLJEDNJI DAN ZA PRIJAVE 9. MART

POSLJEDNJI DAN ZA PRIJAVE 9. MART

Centri dobili 14.575 zahtjeva za naknade

Centrima za socijalni rad je dostavljeno ukupno 14.575 zahtjeva bivših korisnica za naknade po osnovu rođenja troje ili više djece. Podatak se odnosi na prijavljene od 10. januara do kraja prošle sedmice.

Posljednji dan za dostavljanje zahtjeva centrima je 9. mart ove godine, a do kraja ove sedmice će biti objavljeni podaci o konačnom broju prijava.

Najviše prijava do sada su dobili Centar za socijalni rad  (CZSR) za Glavni grad Podgorica, opštinu u okviru Glavnog grada Golubovci i opštinu Tuzi, kao i centri za socijalni rad Bijelo Polje i za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, CZSR Berane, Andrijevica i Petnjica, CZSR Rožaje i CZSR Bar i Ulcinj.

Ostvarivanje prava na naknadu počinje od 1. aprila, u skladu sa Zakonom o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece. Naknada za april isplaćuje se sredinom maja, kao i ostala prava iz socijalne i dječje zaštite za taj mjesec.

Zakon o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece uređuje uslove i otklanja posljedice nastale ukidanjem zakonskog prava na doživotnu naknadu po tom osnovu.

Tim za odnose s javnošću

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Vlada Crne Gore

Komentari